Aan de ene kant bezuinigen, aan de andere kant geld over de balk smijten?

Lilian Helder

Vandaag kwam de PVV met een voorstel. Wellicht een goed idee, maar nu we zoveel moeten bezuinigen kan je je afvragen of het zo verstandig is. Lilian Helder gaat zich sterk maken voor een muur tegen geweld en ze wil dat de derde zaterdag van september een nationale herdenkingsdag wordt voor de slachtoffers van zinloos geweld.

Het klinkt allemaal leuk en nobel. Maar zo’n dag kost weer geld. En voor dat monument heb je kunstenaars nodig. Die, na alle bezuinigingen niet meer in staat zijn een muurtje te metselen.

Kijk zinloos geweld is dom en nutteloos, slachtoffers daarvan mogen best een eigen herdenkingsdag en monument krijgen. Maar als we de hele dag geconfronteerd worden met bezuinigingen op van alles en nog wat gaat het bij mij er niet in dat er geld vrijgemaakt gaat worden voor een herdenkingsactie.

En je kan je afvragen of de PVV wel de goede partij is om met dit soort ideeën te komen. Immers, de PVV fractie zit vol met agressievelingen. En dit monument is er vast alleen voor christelijke, blanke en vrome slachtoffers van zinloos geweld. Want, de PVV is toch tegen de islamitische en gekleurde medemensen? Geweld tegen hullie is niet zinloos toch, mijnheer Wilders?

3 thoughts on “Aan de ene kant bezuinigen, aan de andere kant geld over de balk smijten?

 1. Wat een suggestief stuk man. Allemaal aannames en niet één idee over hoe het dan wel zou moeten. Jammer, ben beter van je gewend!

  • Jammer dat je het suggestief vindt. Inderdaad staan er een hoop aannames in, maar mevrouw Helder is druk bezig om dit voor elkaar te krijgen.

   Het huidige kabinet heeft samen met de PVV besloten flink te bezuinigen op van alles en nog wat. Van kunst tot zorg, van politie tot leger. Dan gaat het er bij mij niet in dat je een paar ton wil uitgeven aan een monument en een herdenkingsdag.

   Hopelijk vindt je de volgende post wel weer goed.

   Dank voor je reactie(s) in ieder geval…

 2. Ik ben het met je eens Mark. Wilders en consorten hebben last van het ikke-syndroom. Ik ben niet bijbelvast, maar mij is ooit geleerd: wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. En juist die spreuk hebben ze niet begrepen.

Comments are closed.