Acquisitiefraude: Office Win Index

Office Win Index Version 2011

Van de week zat ik bij een opdrachtgever, die ik verder niet zal noemen. Ik was bezig met wat uitleg toen een administratieve medewerker mij aansprak. Ze kwam naar mij toe met een cd-rom, en vroeg of wij (externe leverancier) software besteld hadden voor zo’n 300 euro. Ikzelf ben nog niet al te lang actief bij mijn huidige werkgever, zit zelfs nog in m’n proeftijd, dus wist niet direct waar ze het overhad… Totdat ze mij de , bij de factuur meegeleverde, cd-rom liet zien.

Office Win Index 2011 - voorzijde CD-romErg opvallend is de tekst op de achterzijde.

Met deze applicatie hoeft u zich geen zorgen meer te maken over internetmisbruik en systeeminstelling veranderingen in uw browser. In deze applicatie kunt u razendsnel surfen en informatie op het internet vinden. De applicatie maakt gebruik van de locale internet verbinden en beveiligingsinstellingen. De applicatie werkt op alle systemen en is makkelijk te gebruiken.

Dus op de cd staat een nieuwe internetbrowser, die waarschijnlijk alles wat je maar bezoekt doorsluist naar een of andere wazige server. Waarschijnlijk met het doel bankgegevens, wachtwoorden, creditcardgegevens, etc. te kunnen onderscheppen.

Ik heb nog geen tijd gehad om de cd zelf te onderzoeken, maar dat zal ik zeker nog gaan doen…

Natuurlijk is er ook melding gedaan bij het Steunpunt AcquisitieFraude gedaan…

4 thoughts on “Acquisitiefraude: Office Win Index

 1. Acquisitiefraude is een probleem wat ik vaak tegenkom in de uitgeverswereld waarin ik werk. Deze vorm was mij echter nog niet bekend, ik zal er zeker op gaan letten.

  • Acquisitiefraude is inderdaad een bekende, maar die CD die je erbij kreeg viel mij heel erg op…

   Dat herinnert mij er aan dat ik de CD nog moet analyseren…

   • Hio Mark,

    weet je al iets meer over de cd-rom??
    ik heb ze vandaag met de post binnen gekregen…
    beetje rare actie…

    gr rob

 2. Wij kregen vandaag 24/3 ook deze DVD toegezonden, echter zonder begeleidend schrijven. Het betreft een duidelijk amateuristisch geproduceerde DVD. Er zat een postzegel van 2 euro op het pakket.

  Ik heb de DVD niet afgespeeld en binnen onze organisatie doorgegeven dit in de gaten te houden.

Comments are closed.