Actiepunt voor het nieuwe kabinent: Israël

Israel - Palestina

Als een van de eerste actiepunten van het nog te vormen kabinet draag ik graag het volgende aan, heel actueel. De relatie tussen Nederland en Israël in combinatie met de status van Palestina. Nederland heeft officieel nog geen partij gekozen, maar helpt wel indirect Israël mee in het onderdrukken van de Palestijnen.

Het is niet zo dat de Palestijnen van die lieverdjes zijn, maar de Israël maakt het toch wel erg bond. Ze blijven doorgaan met het bouwen van illegale nederzettingen, zijn bezig met een afscheidingsmuur (lijkt wel de Berlijnse-muur), Israël bepaalt welke goederen Palestina inkomen en het hardhandig uitzetten van hulp voor Gaza.

Ook Nederland ondersteunt indirect deze onderdrukking van Palestina door toe te staan dat de VS  grote hoeveelheden wapens exporteert naar Israël via Schiphol.

Nederland kan dit heel eenvoudig stoppen. Ook kan Nederland openlijk Israël terecht wijzen voor de onrechtmatige acties die ze geregeld doen.

Dus nieuw kabinet, zodra jullie klaar zijn met het formeren, willen jullie hier aan denken?

Wellicht wordt dit een reeks, maar wellicht ook niet. Er zijn namelijk genoeg zaken die snel opgepakt dienen te worden door het nieuwe kabinet.