Antje Drijver Gate – Dat had anders gemoeten!

ADP Dicht

Zoals iedereen wel door heeft ben ik begaan met het lot van het Antje Drijver Paviljoen. Gelukkig blijft deze na een spannende vijf dagen geopend. Maar had de gemeente niet andere kunnen reageren. De gemeente heeft nu letterlijk honderden mensen de stuipen op het lijf gejaagd. De gemeente heeft deze gang in zaken gezet door afgelopen zaterdag een een dreigende brief te sturen waarin een aantal eisen stonden (zoals die veel te duren en achteraf niet nodig zijnde exploitatie-vergunning). Maar na overleg met de gemeente mogen we gelukkig openblijven.

Maar hier heeft de gemeente volgens mij een grote steek laten vallen. Hadden ze niet eerst op een normale manier contact op kunnen nemen en in overleg tot een vergelijkbare oplossing kunnen komen. Dat had een hoop angst en verdriet gescheeld bij veel mensen, want ja, het Antje Drijver Paviljoen is erg belangrijk voor velen!

Nu heeft de pers vragen gesteld, Leefbaar Utrecht is er mee bezig geweest en een hoop vrijwilligers waren al plannen aan het maken over het ‘hoe verder’-scenario. Dit had allemaal anders geweest als de gemeente in plaats een ‘sluitingsbevel’ een ‘verzoek tot vergaderen’ had verstuurd.

Nou ja, het is voorbij. De klagende mevrouw uit de buurt heeft pech en we mogen weer de gezellige huiskamer van het park openhouden.

Bestuur bedankt voor alle inzet van de laatste dagen.