Antje Drijver Paviljoen blijft open

ADP Dicht

Heet van de pers. Antje Drijver Paviljoen blijft open! Zojuist een mail van het bestuur.Er gaan wat dingen veranderen. De gemeente en de stichting doen water bij de wijn.

Beste vrijwilligers en belangstellenden,

Het Antje Drijver Paviljoen gaat NIET dicht. Vandaag (woensdag) heeft een deel van het bestuur een goed, constructief en prettig gesprek gevoerd met onze wijkmanager Willy Verbakel en de afdeling Vergunning en Handhaving.
Van meet af aan was duidelijk dat we allemaal maar één doel hadden, nl. het paviljoen behouden.
Hoe?
Door allemaal eens even goed na te denken, elkaar in de ogen te kijken en te bedenken dat we wel gek zijn als we door een raar soort miscommunicatie vier jaar prachtwerk laten lopen.
Het paviljoen wordt gewaardeerd door de gemeente. Ze zouden ongelukkig zijn met het verdwijnen ervan. Maar we moeten wel gaan functioneren binnen de wet.
Wij zien dat in en willen dat zelf ook wel graag. Niet alleen omdat we rechtgeaarde burgers zijn, maar ook omdat het rompslomp en toekomstige onduidelijkheid scheelt.

Maar hoe ga je dan functioneren binnen de wet, want dat doen we dus nu niet.

Er zijn twee mogelijkheden:
Wij passen ons aan de wet aan, of
De wet past zich aan ons aan.

En, zoals het Oud-Hollands spreekwoord al zegt; “waar twee kijven hebben twee schuld”. We gaan het allebei doen.
Wij passen ons aan en de wet past zich aan.

We gaan nu een tijdje een situatie in waarin we, samen met de gemeente, ons paviljoen gaan legaliseren. Dat vergt wat tijd want regelgeving aanpassen doe je niet in een weekje.
Wij hebben de komende dagen wat huiswerk te maken. Dat gaan we doen.
Dan is de gemeente aan zet en gaat aan het werk om de regels zodanig te maken, dat wij er keurig in passen. Even onder het voorbehoud dat de burgemeester dat ziet zitten. Maar aangezien hij elk jaar komt lunchen tijdens Koninginnedag, denk ik dat het wel los loopt.
Tot alles geregeld is, mogen we gewoon open blijven. En daarna natuurlijk ook, want dan zijn we legaal.

Er komen wel wat veranderingen. Kinderfeestjes mogen we gewoon blijven doen. Evenals alle andere leuke dingen zoals paaseieren zoeken in het park, Sinterklaas ontvangen en de festivals faciliteren zoals Koninginnedag en het wereldfeest. Andere activiteiten vanuit het paviljoen, die te maken hebben met het park, zoals natuurspeurtochten, herten voeren, en verzin het maar. Allemaal prima en leuk. En natuurlijk ons terras met koffie en thee en tosti’s voor alle bezoekers.
Wat we niet meer mogen doen is de ruimte verhuren aan bedrijven en feestjes en recepties, die eigenlijk niks met het park te maken hebben en waarbij drank geschonken wordt. Dat heet commerciële verhuur en dat mag niet.
Wat gelukkig nog wel mag is een opening van een tentoonstelling hebben waarbij wij gezamenlijk het glas heffen omdat er iets te vieren valt op dat moment. In dat glas mag wel iets anders zitten dan ranja.
En dan zijn er grensgevallen, maar die kunnen we niet opnoemen, want dat is inherent aan grensgevallen. Als wij twijfelen, dan bellen we gewoon Willy Verbakel.

Is dit erg? Nee !

Gelukkig kunnen we met de koffie, thee en kinderfeestjes nog steeds de inkomsten verwerven die we nodig hebben om de dingen te organiseren en de huur te betalen. We lopen wel wát inkomsten mis, maar wij gaan ons beraden op een kleine prijsverhoging. Tenslotte zijn de prijzen al twee jaar hetzelfde, terwijl de eieren en bloemkolen bij de Appie Heijn gewoon doorgroeien.
We zullen dus een beetje zakelijker moeten worden.

Is dit erg? Nee !

Eigenlijk is het wel goed. Misschien wel beter. Groei is goed, maar een schoenmaker moet zich bij zijn leest houden en af en toe  de prijs voor de zolen wat verhogen.

Dit voor nu.

Niemand hoeft iets anders te gaan doen dan wat hij altijd al deed. Dat geeft een prettig gevoel. Het bestuur staat in contact met de gemeente en wij houden jullie op de hoogte van veranderingen, als ze eraan komen.

HOERA!!

Hartelijke Parkgroet,

2 thoughts on “Antje Drijver Paviljoen blijft open

 1. Tot mijn verrassing lees ik nu dat het ADP open blijft!!!! Hoera! Hoera! Hoera! Fantastisch!

  • Steengoed!
   Zo tem je een doldrieste ambtenaar.
   Hoe dan?
   Plaats een bit en gebruik de teugels.
   (een dierenvriend)

Comments are closed.