Bert Brussen en de retweet, het vervolg

bertje (gejat plaatje van Geenstijl)

Vandaag was de zogenaamde “dag des oordeels” voor Bert ‘retweet’ Brussen. Je weet nog wel, die buurtgenoot van mij die uitgenodigd werd door de politie vanwege een tweet van een ander z’n website. Vandaag is hij langsgeweest en op Geenstijl lees je wat er gebeurt is…

Mij zijn drie dingen opgevallen, en jullie waarschijnlijk ook. Ten eerste, Bert moest gaan uitleggen hoeveel bezoekers die had, maar ook hoe statistieken nou eenmaal werken. Of te wel, de Politie wil iemand spreken, maar zorgt er niet voor dat iemand met kennis van zaken je ‘verhoor’ af neemt.

Sorry hoor politie, maar is er nou echt niemand in jullie organisatie die iets meer van het internet af weet? Tuurlijk zijn die er wel, maar waarom zijn die dan niet ingeschakeld in deze zaak? Gebruik die specialisten, daar worden ze voor betaald.

En erg opvallend is, is dat het de schuld is van Bert dat alle andere media de tweet en de ‘uitnodiging van de politie’ nieuws zijn geworden. Hallo politiemeneer… Als jullie iets doen, wat nog niet zo vaak is gebeurt: “mensen uitnodigen voor verhoor voor uitlatingen op internet” dan is dat nieuws.

En mensen die bloggen, delen alles wat maar aandacht op kan leveren op intenet (ik ook hoor). Dus jullie hadden zelf kunnen bedenken dat dit verhaal vanzelf in de media zou komen, dus eigenlijk is het jullie schuld dat iedereen nu weet dat Mohamed Gabri een huurmoordenaar zoekt.

En als derde valt nog op, dat de politie Mohamed Gabri niet schuldig vinden aan haatzaaien, omdat andere tweets de personeelsadvertentie van Mohamed afzwakt. En dat Bert deze niet heeft geretweet, en heeft bert dus “bewust de verkeerde context heeft gekozen”. Zo als Geenstijl al zo treffend zegt: Dus als je bijvoorbeeld iemand een kogelbrief stuurt en daarna bloemen en bonbons is de context anders en is het geen echte kogelbrief meer ofzoiets.

Het OM beraad zich ondertussen of dit verhaal een vervolg krijgt, wat maanden kan duren (?!?!?) Het hele verhaal laat zien hoe goed justitie en politie weet om te gaan met internet. Tijd voor een internetrijbewijsje voor de organisatie?

6 thoughts on “Bert Brussen en de retweet, het vervolg

 1. Het is allemaal zo niks, zo leeg, zo vluchtig.
  Water under the bridge, crying over spilled milk.
  Hou er toch over op en besteed je tijd a.u.b. aan zinniger dingen.

 2. Nee.
  Ik blog over zaken die alle Nederlanders aangaan, over zaken die van wezenlijk belang zijn voor de toekomst van alle Nederlanders.
  De Grenzen aan de Groei, het opraken van ons aardgas, de afnemende welvaart.
  Over een jaar is iedereen die tweet vergeten en de absurde reactie erop ook.

  • Dat mag jij vinden, ik blog over actualiteit en over dingen die ik belangrijk vind. Het is toch mijn blog, en ik mag hier schrijven wat ik wil. En jij leest hier toch ook, terwijl je die tijd had kunnen besteden aan zinniger dingen?

Comments are closed.