“Bioscopen stevenen weer af op recordjaar”

You wouldn't download

Ooo, wat hebben we het toch slecht. Ik hoor de film industrie dat bijna iedere dag weer zeggen. “Die stomme downloaders maken ons kapot”, “Hele gezinnen hebben niets te vreten door downloaders” en “Downloaders, BURN IN HELL”. Allemaal qoutes van de filmindustrie.

Maar nu. Op nu.nl staat het geschreven dus het is waar. Bioscopen hebben weer eens een recordjaar. Wij zijn dus massaal met ons allemaal naar de film geweest. En dat is niet het enige. In 2007 steeg het concertbezoek een dikke 19%. Daarna is het ongeveer gelijk (PDF) gebleven, maar we hebben recessie. Anders was er waarschijnlijk wel weer een groei te zien.

</embed>?

En dan heb je vandaag nog eens het gezeik over al die embedders. Want ja, die jatten ook nog eens het brood van de kinderen van geluidstechnici af. En tja, kinderen zijn zielig toch. En dat is toch raar. Al die uitgevers doen alles wat mogelijk is om het maar te verspreiden over internet. Youtube heeft toch niet voor Jan Lul die Embed knop? En ja, die kan je uitzetten als jij dat filmpje upload.

En laat het nou eens zo zijn dat een enorme bak met goeie muziek gewoon zo geüpload wordt door de uitgever of artiest. Waarom moet ik dan gaan betalen voor iets waarvan de eigenaar ervoor kiest om het te delen (en deelbaar te maken) met de hele wereld!

Maar mijn cd/dvd verkoop daalt

Tja, das niet zo gek toch. Ik koop mijn muziek bijna niet meer in een winkel. Meestal is dat een of andere iTunes. En de muziek van de dag luister ik wel via youtube. Daarbij, wat moet ik met een CD? Mijn ‘stereotoren’ is een pc. Mijn ‘discman’ is een telefoon. Mijn ‘DVD-speler’ is een pc. Dus wat heb ik aan schijfjes die alleen maar kastruimte vreten.

Eigenlijk…

is er helemaal geen bal aan de hand. Al die mediabedrijfjes verdienen bakken met geld. Maar blijkbaar niet voldoende. Het moet maar meer en meer. En de artiest. Nou ga maar eens googlen. Die wordt, als hij niet wereldberoemd is voor minimaal 2 jaar, afgescheept met een schijntje. Immers, al die advocaten, juristen, BUMA/STEMRA/BLABLA stichtinkjes moeten betaald worden. En natuurlijk de bobo’s 🙂

En Eigenlijk…

is al dat gedownload, die platenbakkers en filmrollers o-zo slecht vinden, de beste reclame die ze maar kunnen wensen. Kom op. Door het internet heb ik zo veel goede muziek ontdekt, waarvan ik nu het album heb gekocht bij iTunes. Of zo’n goede trailer gezien dat ik maar naar de bios ben gegaan…