Blijkbaar is het nodig!

Het Nieuwe Rijk

Deze week haaldde de actie van “Het Nieuwe Rijk” meerdere malen het nieuws. Zaterdag lag bij een hoop mensen een folder in de bus, waarin het leek alsof een ministerie gratis Burger Servicenummer-tatoeages aanbood. De kritiek op deze actie was vooral gericht op de keuze van de foto, een foto van een arm met een nummer erop getatoeëerd.

Veel mensen hebben een associatie met deze foto en de werkkampen in de Tweede Wereld Oorlog. Hier werden de gevangenen ook voorzien van een soortgelijke tatoeage. Maar wat veel mensen zich niet realiseren, en hopelijk door de actie van “Het Nieuwe Rijk” wel, is dat de acties van onze regering de laatste tijd veel weg hebben van de acties van “Het Derde Rijk”.

De actie is bewust opgezet om mensen te laten weten dat het opnemen van vingerafdrukken in het paspoort een vergelijkbare actie is, als in de werkkampen met de tatoeage.

Wat heel opvallend is, is dat de politiek, in naam van Staatssecretaris Bijleveld, niet ingaat op de argumenten. Er wordt alleen gereageerd op de folder en is er aangifte gedaan tegen deze groepering. Maar waartegen wordt aangifte gedaan? Volgens mij tegen het vrije woord. De vrijheid van meningsuiting.

En soms mag je best mensen kwetsen als je daarmee je punt goed duidelijk kan maken. Vooral als de wetgeving waartegen je actie voert, zelf al enorm veel overeenkomsten heeft met “De Tweede Wereld Oorlog” en de tijd erna.

Daarnaast is de Nederlandse Overheid de laatste tijd erg druk met het inperken van privacy en rechten op privacy. Denk hierbij aan de Kilometerheffing, internettaps, kinderpornofilter, OV-Chipkaart, etc., etc. Klik hier voor meer voorbeelden!

Ben je het eens met de actie van “Het Nieuwe Rijk” teken dan de petitie op hun website!