Boete voor Hyves-spammer, klopt dat?

Spam

Deze week is bekend geworden dat er iemand 12.000 euro boete heeft gekregen voor spam-krabbels. Maar volgens mij klopt dit niet helemaal. Dat spammen verboden moet worden, ben ik het wel mee eens. Maar Hyves is een private organisatie. Hiermee, is het volgens mij de taak van Hyves zelf of dit tegen te gaan.

Begrijp me niet verkeerd, maar ik vind dat de OPTA zich niet hiermee bezig moet houden. Het is niet haar taak, om Hyves met voldoende middelen om zichzelf te beschremen hiertegen, hiervoor te beschermen. Email is net zoals telefonie of post een protocol. Iedereen kan zich als aanbieder registreren (met wat kanttekeningen natuurlijk). Hierdoor is het van belang dat een onafhankelijk orgaan de regels controleert.

Maar Netwerksites zijn gesloten. Het is dan aan de aanbieder volgens mij om ervoor te zorgen dat spammen niet kan, of niet eenvoudig is. Als ik mensen de optie biedt om de halve (hyves)wereld een bericht te sturen, wordt het mijn verantwoordelijkheid te controleren of hier geen misbruik van gemaakt wordt.