Bonnenquotem verhoogt gezag van politie

Boete

Volgens nu.nl zegt minister Ter Horst dat het bonnenqoutum het gezag van de politie positief beïnvloed. Onder welke steen leeft zij de laatste jaren? Als er iets is, iets gestolen, iemand in elkaar getimmerd, inbraak etc. etc. etc. heeft de politie niet de tijd om de dader te vinden, maar rijd ik 5 km te hard of heb ik geen licht op de fiets kan ik meteen gaan betalen.

Hoe ik hierdoor over de politie denk, in ieder geval niet positief. En gezag hebben ze ook niet meer. Als ze iets willen mogen ze de bon geven, en verder hun mond houden. Dat is geen gezag, dat is tolereren.

Vorige week was in het niet dat het politiecorps in Drenthe een groot probleem heeft, de inkomsten zijn gedaald. De reden, de Drentenaren houden zich massaal aan de wet. Hierdoor halen ze het bonnenqoutum niet en hebben ze een groot te kort aan financiën.

Volgens mij gaat het echt te ver op dit moment. Een boete is een instrument om mensen bewust te maken van onveilig gedrag. De politie zou in mijn ogen een bonus moeten krijgen als ze geen bonnen hebben kunnen schrijven. Ze hebben dan in voorgaande jaren de bevolking op een goede manier duidelijk kunnen maken waarom bepaald gedrag niet kan.

Ik ben benieuwd hoelang dit nog door kan gaan op deze manier.