CDA, Christelijk (maar niet) Democratisch Appèl

CDA_logo

Volgens mij is een van de grondslagen van het CDA de democratie. Maar nu blijkt dat dit niet geld voor eigen fractieleden. Die hebben maar de grote leider Maxime te volgen. Dit blijkt uit een artikel van Elsevier.

De dissidenten, of te wel de fractieleden die niet achter de samenwerking met het PVV staan hebben hun mond maar te houden of ze mogen oprotten. Het is niet in deze worden aan ze verteld, maar de boodschap is hetzelfde.

Het is toch eigenlijk van de zotte dat je ontslagen kan worden om je mening in een democratische partij. En helemaal nadat Maxime Verhagen niet in wilde gaan op de eis van Geert Wilders.

En eigenlijk hebben de dissidenten gelijk, want samenwerking met de PVV klopt niet volgens de eigen waarden en normen van het CDA. Na wat klikken op de site van het CDA kom je bijvoorbeeld het volgende tegen:

Het CDA wil graag werken aan een samenleving die gebaseerd is op gemeenschapszin en onderling vertrouwen. Een samenleving waarin culturen en religies met elkaar samenleven en niet tegenover elkaar komen te staan.

En dit bots volgens mij compleet met de PVV standpunten. Een greep uit de standpunten van het PVV:

Geen moskee er meer bij; Alle islamitische scholen dicht; Geen subsidies meer voor islamitische media: Marokko.nl, Maroc.nl etc.; Snij in de afdeling propaganda van multicultureel Nederland: de publieke omroep; Geen hoofddoekjes in de zorg, het onderwijs, het gemeentehuis of waar dan ook bij de overheid, en evenmin bij welke gesubsidieerde organisatie dan ook; De stekker uit de Commissie Gelijke Behandeling, de multiculturele schijnrechtbanken;

Dat er ook niet meer CDA-ers zijn die tegen de samenwerking met de PVV zijn verbaast me dan ook. Deze twee partijen staan eigenlijk lijnrecht tegenover elkaar qua standpunten en visie.