CIA hitlist, Nederland zeg daar wat van!

CIA

In Amerika is er een CIA-hitlist. Mensen waarvan Amerika denkt dat ze gevaarlijk zijn mogen zonder proces door de CIA worden vermoord. Ook al zijn ze in het buitenland. Nu speelt het vooral in Yemen, waar een extremistische moslim er van wordt verdacht andere moslims te hebben gestimuleerd om zelfmoordaanslagen te plegen. Die kerel is vast heel fout en moet wat mij betreft voor de rechter verschijnen. Maar om hem zonder proces af te schieten gaat te ver.

Waarom moet Nederland dan ingrijpen?

Wat nou als deze man in Nederland zou verblijven, of van mijn part iemand anders die op de hitlist staat. Amerika kan hier dan, binnen onze landsgrenzen iemand neerschieten. en wat nou als we de moordende CIA agent arresteren? Wij krijgen dan een enorme diplomatieke rel met de Amerikanen.

Om dit voor te zijn zou Nederland (en eigenlijk heel Europa) Amerika moeten aanspreken over deze hitlist. Waarbij we duidelijk maken dat wij het niet accepteren dat binnen onze grenzen mensen vermoord worden, CIA agent of niet. De dader wordt gewoon bestraft.