De beste sollicitatiebrief ooit

De ouderwetse sollicitatiebrief

Deze week heb ik een oud collega aangeraden te solliciteren bij mijn werkgever, maar gaf haar (ja een dame) de tip niet een standaard sollicitatiemailtje te sturen. Die standaard mailtjes vallen namelijk niet op en zorgen er niet voor dat mijn baas enthousiast wordt. En omdat ik haar ken dacht ik wel dat zij een goede mail zou kunnen maken, maar zo goed en zo brutaal had ik niet verwacht.

Hoi <voornaam van baas>,

Mark (Berck) wil mij erg graag als collega zien. Aangezien ik het goed kan vinden met Mark vind ik dat helemaal geen slecht plan. Ik ben een teamleider/projectleider, heb een IT achtergrond en ben Prince2 Practitioner gecertificeerd. Verder ben ik enthousiast, pragmatisch, teamplayer en vooral communicatief vaardig. Kat in het bakkie lijkt me zo!

Alleen verdien ik nu veel te goed, ben ik geen fan van detachering, kan ik niet zomaar overal werken, omdat ik een klein kindje heb en weiger ik meer dan vier dagen in de week te werken.

Zin om mij te overtuigen dat <bedrijfsnaam> toch de beste werkgever voor mij is? Kom maar op!

Groetjes,
<naam aanstaande collega>

En dit heeft gewerkt. Of ze aangenomen wordt weet ik niet, maar een gesprek heeft ze wel gescoord. Dus werkloze medemensen, heb lef en doe zoals mijn (aanstaande) oudcollega! Dit werkt beter dan die beleefde brief die je geleerd hebt. Dit valt namelijk op en mensen worden nieuwsgierig naar de persoon erachter!

En eerlijk toegegeven in deze twee korte alinea’s staat alles wat een werkgever wil weten. Wat je kan en wat je eisen zijn!

4 thoughts on “De beste sollicitatiebrief ooit

    • Als je kritisch naar de brief kijkt is het voor een werkgever heel prettig. Kort, to the point en duidelijk waar hij aan toe is.

      Veel beter dan ” Middels deze brief solliciteer ik op de vacature die ik trof in het locale sufferdje…”

  1. Ik vind hem leuk en gewaagd. Maar zoals je zegt, om op te vallen moet je de standaard even loslaten.

    Wat voor een Prince2 practitioner natuurlijk eigenlijk helemaal niet kan, het proces loslaten omdat dat nou even beter uitkomt 🙂

    Maar de werkgever zal wel gedacht hebben: da’s een dame met PID.

Comments are closed.