De grootste sportblamage van dit jaar is eindelijk afgelopen

Tour de France

Na eerst jarenlang last te hebben van doping is de Tour de France dit jaar weer een enorme sportblamage. Natuurlijk hebben de ‘renners’ hard gefietst, en doe ik ze het zeker niet na. Maar de Tour de France is niet meer de sport die het ooit geweest is.

De sport is overgenomen door een aantal renners die zich vele mate belangrijker vinden dan de rest, en de rest moet hun ook maar voorlaten of opwachten als er wat gebeurt is.

Zo was er in de eerste week de etappe waar de ‘gebroeders Schleck’ de race opslot hebben gezet na vele valpartijen. En heeft deze week ‘winnaar’ Contador zijn excuses aan Schleck aangeboden omdat hij doorreed op het moment dat Schleck materiaalprobleempjes had.

Maar wat heeft dit nog met een wedstrijd te maken. valpartijen horen erbij en zolang er geen doden vallen gaat de race door. Ook materiaalpech is een risico in de sport, hoort erbij, niet huilen gewoon harder fietsen.

In de autosport ligt ook de wedstrijd niet stil als iemand een extra pitsstop moet maken of zijn auto naar de knoppen rijdt. Er wordt gewoon doorgeracet. Er zijn vast meerdere blogs te vinden op internet die hetzelfde zeggen als ik, maar ik moest het toch even kwijt.

Is er misschien een wielerfan die mij kan uitleggen waarom deze sport zo ‘saai’ gehouden wordt door de renners (en ploegleiders). Het had een geweldige tour kunnen zijn, maar de lol is er voor mij op deze manier wel af. Wie o wie legt mij uit waarom dit zo moet?

Updateje, nog een medeblogger gevonden die het met me eens is… http://rolffinders.web-log.nl/vak_finders/2010/07/tour-de-france-om-snel-te-vergeten.html

Grotere update: Wat ook erg opvalt is het gezeur rondom de bolletjestrui. De winnaar heeft de bolletjespunten in het vlakke deel van de tour bij elkaar gesprokkeld en in de bergen goed meegedaan. Nu is de kritiek dat niet een echte bergrenner de bolletjestrui heeft gewonnen. Tjonge tjonge, het is een puntenklassement, daar is tacktiek van belang en de winnaar heeft gewoon goed gespeeld.

Volgend jaar een nieuwe tour, hopelijk weer een echte race.

6 thoughts on “De grootste sportblamage van dit jaar is eindelijk afgelopen

 1. Reactie gekopieerd van Nujij.nl, geplaatst door “feetje513”:

  de schrijver vraagt om uitleg???Nou hier komt ie: de commercie draait de sport wederom de nek om…het gaat niet meer om hard en goed kunnen fietsen, het gaat om wie je bent, wie je kent etc…jammer.

  • Ja, dat snap ik… maar dat heeft toch niets meer met sport te maken… En waarom gaf Contador zijn excuses aan Schleck? het is een race.

   • Reactie gekopieerd van Nujij.nl, geplaatst door “feetje513″:

    het enige wat nog met sport te maken heeft is dat ze op een fietsje zitten…verder is het allemaal een kwestie van geld. Met geld koop je maten, materiaal en noem maar op…De sponosrgelden zijn hierbij leidend…Ken je niemand, heb je niemand dan ben je niets. Het fietsincident, doorrijden bij lekke band en excuses, slaat al helemaal nergens op. Sporten is winnen, met of zonder materiaalpech…

 2. Reactie gekopieerd van Nujij.nl, geplaatst door “elin nordegren″:

  Euskaltel is wel een mooie ploeg hoor! Alleen met Baskisch bloed mag je daar fietsen en zelfs de fietsen(orbea) zijn van Baskische makkelij! En Sammy Sanchez was de held van deze Tour, de beste daler en na keihard op zn muil gaan nog steeds goed klimmen in die etappe. Mooie ploeg net zo als Athletic Bilbao in het voetbal! Alleen basken maar wel rond de 6de plek spelen in de primera division. Daar kunnen die prutsers uit Heerenveen nog wat van leren met hun volkslied en 20 scandinaviers.

 3. Mark, ik ben het helemaal met je eens. Fietsen is willen winnen, winnen is strijden. Dit heeft niets meer met sport te maken. Ik heb dan ook weinig gekeken. Misschien moeten ze eens goed kijken naar het verloop voor de tour 2011

  kay

Comments are closed.