De hardwerkende mens mag het allemaal betalen!

Trutte

Zo simpel licht het als je goed kijkt naar het gepresenteerde regeerakkoord. De mensen die het hardste werken krijgen de rekening van dit Bruine kabinet. Want de meeste mensen die heel hard werken voor hun geld wonen in huurhuizen, maken gebruik van kinderopvang en hebben de zorgtoeslag hard nodig.

Zorg

Zo is afgesproken dat de zorgtoeslag omlaag gaat en de eigen bijdrage omhoog. Wie worden hier het meest door geraakt? De gezinnen met een modaal inkomen.Daarbij wordt ook nog eens het pakket versoberd. Dit betekend dat er nog meer kosten aankomen voor een gemiddeld gezin.

Huren

“De huren gaan fors omhoog voor iedereen met een inkomen boven de €43000,-“, nog zo een die de hardwerkende mens gaat voelen in zijn portemonnee. Niet iedereen wil een koophuis aanschaffen. Niet iedereen is in staat om te verhuizen, te kopen of noem maar op. Dus dit is er weer een die de hardwerkende mens gaat voelen in zijn portemonnee.

Brandstofprijs omhoog

Nog zo eentje die de hardwerkende mens gaat voelen in zijn portemonnee! De accijnzen op brandstof gaan flink omhoog. Nu wordt er wel geroepen dat de vaste kosten van een auto minder worden, maar die zijn al niet al te hoog… Brandstof is een van de grootste kostenposten van een auto. En je kan zeggen dat in Nederland het grootste deel van de harde werkers afhankelijk is van een auto.