De schuld van je eigen fouten leg je bij een ander neer

wikileaks

Dat is tenminste het signaal wat verschillende politieke leiders ons geven. De Amerikanen hebben keihard gefaald door allerlei documenten van niet-geheim tot geheim niet goed te beschermen. Maar in plaats van zelf het boetekleed aan te trekken, proberen ze de schuld in de schoenen van een man te schuiven. Er zijn zelfs geluiden om Julian Assagne om te laten brengen gehoord.

Zo heel schokkend nieuws is er nog niet uit de recente Wikileaks onthullingen gekomen. Eigenlijk alleen maar zaken die we eigenlijk al wisten. Maar door deze onthullingen wordt de oprichter van Wikileaks mogelijk wel aangemerkt als terrorist. Wordt hij verantwoordelijk gehouden voor mensen die door deze informatie doodgaan (zijn er al gevallen bekend?)

Eigen schuld

Hoe je het wendt of keert, de schuld ligt niet bij Wikileaks. Zij publiceren alleen maar documenten die zij in handen hebben gekregen om dat Amerika zijn beveiliging niet op orde heeft. De vorige set documenten (en waarschijnlijk ook) zijn aangeleverd door een eenvoudige soldaat.

Als zo’n lage functie al toegang heeft tot dit soort documenten, dan kan je je afvragen hoe erg het is dat ze nu op straat liggen. En als het erg is, dan had Amerika zijn beveiliging beter op orde moeten hebben!

Verkrachter?

Ook is het heel erg opvallend dat de vermeende verkrachtingen die Julian Assange gedaan zou hebben in eens weer nieuws zijn. En daarvoor zelfs een InterPol opsporingsbevel voor uit gegaan is. Kijk, als hij daadwerkelijk schuldig is moet hij daarvoor in de bak. Simpel. Maar om daar nu Interpol voor in te schakelen gaat wat ver. De gemiddelde inbreker wordt ook niet via Interpol opgespoord.