De SGP Vrouwenkwestie

SGP Kolijn

Het lijkt alweer 6000 jaar geleden dat we iets over de SGP en de vrouwelijke leden hebben gehoord. Maar vandaag bericht het Reformatorisch Dagblad weer eens over deze kwestie. De SGP heeft de zaak aanhangig gemaakt bij het Europese hof voor de Rechten van de Mens (EHRM).

Ikzelf snap al die ophef niet. Het is een politieke partij die een andere mening heeft over de positie van de vrouw. Daar kan je het mee eens of oneens zijn. Maar het is niets meer dan een mening.

De Hoge Raad en de hoogste bestuursrechter zijn het onderling ook niet eens met elkaar. De ene vindt het niet kunnen, de andere wel. Daarom gaat de SGP naar het EHRM.

Ik verwacht dat de SGP in het gelijk wordt gesteld door het Europese Hof. Een politieke partij mag immers afwijkende standpunten innemen. Dat is hoe het werkt (voor zover ik weet).

En je kan je afvragen wat je als vrouw in zo’n partij zoekt. Tussen allemaal mannen die vinden dat je thuis hoort achter het aanrecht en met de kinderen de hele dag liederen hoort te zingen.

Ikzelf ben van mening dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn, maar dit is wederom een mening. In een vrij land mag je anders denken!

3 thoughts on “De SGP Vrouwenkwestie

 1. Het probleem is dat deze partij een mening heeft die indruist tegen de Rechten van de Mens. Om vergelijkbare redenen zijn politieke partijen die oproepen tot haat jegens bepaalde bevolkings-groepen ook verkeerd bezig. Wat de SGP doet is de vrouw ondergeschikt maken aan de man. Als een partij de Moslims ondergeschikt zou maken ten opzichte van Christenen, zou je dat ook als politieke mening toestaan?
  Een mening op zich kan geen kwaad. Maar als die mening aanzet tot de onderdrukking van of haat jegens een bepaalde groep, dan is die mening gewoon niet toegestaan!
  Dit loopt een beetje analoog met die rechtzaak tegen Wilders. Bij die rechtzaak is ondertussen bepaald dat een deel van zijn uitlatingen toegelaten zijn omdat hij zich daarbij heeft gericht tegen een geloof en niet tegen een bevolkings-groep. Dat die bevolkings-groep niet blij is met die uitlatingen kan ik mij voorstellen, maar dat hoort bij de vrijjheid van meningsuiting. Ik mag dit ook een waardeloos blog vinden en van mening zijn dat jij geen degelijk stukje Nederlands kan schrijven 😉 en daar mag jij boos om worden. Maar dat is geen discriminatie.
  Meningen over bevolkings-groepen zijn gewoon al snel discriminerend, en discriminatie is niet toegestaan.

  • En ik vind dus ook dat de SGP mag vinden dat de vrouw ondergeschikt is aan de man. Ik zelf ben het daar compleet niet mee eens. Ik vind zelfs dat een politieke partij het compleet oneens mag zijn met de rechten van de mens en mag proberen draagkracht daarvoor te vinden. Dat is de kracht van de democratie.

   Jouw vergelijking met Wilders klopt, en hij (en zijn partij) heeft gewoon een bestaansrecht binnen de democratie.

   En ja hoor, jij mag dit blog waardeloos vinden, en dat zelfs hier posten. ik zal het zelfs nog laten staan 😉

 2. Tja, het zijn wel twee verschillende dingen die de SGP vindt. Dat ze van mening zijn dat de vrouw minderwaardig is aan de man, okay. Mening is mening. Maar de SGP gaat verder dan dat doordat ze hun mening ook daadwerkelijk tot stand brengen binnen hun partij. Ze zijn ook aktief aan het discrimineren.
  Denk aan ruim 70, 80 jaar geleden toen in Duitsland een zekere Hitler aan de macht kwam en de mening verkondigde dat Joden de schuld waren voor alle problemen binnen Europa en dat hij daar wel een oplossing voor had. Tja, dat was zijn mening. Vervolgens kreeg hij de kans om zijn mening naar werkelijkheid om te zetten en werden er miljoenen mensen omgebracht alleen maar omdat ze joods zijn. En daarmee heeft hij gewoon de grens van het toelaatbare overschreden.
  Maar goed, wat de SGP doet is natuurlijk niet zo erg, hoewel ze kennelijk willen afglijden naar een maatschappij waarin de vrouw de slavin wordt van haar echtgenoot. Vrouwen worden dan een soort meubel dat je in de keuken plaatst en dat voor eten zorgt, het huis schoon maakt en bij voorkeur ieder jaar ook nog eens een klein mensje uitpoept. Want dat is -grof -gezegd- een aardige samenvatting van hun mening. Prima dat ze dat vinden maar ook hier, zodra ze dat ook daadwerkelijk ten uitvoer brengen zijn ze strafbaar bezig. Zodra ze aktief vrouwen uit de politiek proberen te weren en van vrouwen eisen dat ze hun zetel aan hun man overdragen zodra ze worden verkozen, dan gaan ze te ver. En hoe kun je een dergelijke mening hebben als je niet volgens die regels leeft? Maar wel leven volgens deze mening is weer discriminatie. Het is gewoon een mening die je momenteel niet wettelijk kunt naleven.
  Hitler had een vergelijkbaar probleem maar die had macht genoeg om de wet aan te passen. Gelukkig waren er genoeg om zich tegen hem te verzetten en pleegde hij uiteindelijk zelfmoord, terwijl veel van zijn fanatieke aanhangers werden opgepakt en ge-executeerd wegens deze misdaden.
  En Wilders? Tja, daar is nog het een en ander onduidelijk over. Zoals het OM aangaf, Wilders keert zich vooral tegen de Islam als ideologie en godsdienst en veel minder tegen Islamitische personen. Hij beledigt wel de Islam als godsdienst en het is eigenlijk blasfemie wat hij pleegt, maar geen discriminatie. Kijk, als de SGP zich zou verzetten tegen maandverband en tampons dan had ik ook geen problemen gezien. Het gebruik van die dingen is ook een soort ideologie. (Want je kunt er mee hardlopen, paardrijden, rutnen, bergbeklimmen en het heeft nog vleugeltjes ook!) Een ban op tampons vind ik net zo erg als een ban op de Koran en Islam. Het moet kunnen maar levert mogelijk extra bloedverlies op. Maar een mening die regels oplegt aan groepen zoals vrouwen, moslims, joden, webloggers, mensen met de voornaam Wim, homo’s en lesbiennes, katholieken, boeddhisten, atheisten, blanken, zwarten, gelen, smurfen en wat nog meer, dat is fout!
  Kijk, tampons zouden ze moeten verbieden! Want iedere keer als ik dat gehate doosje op de spoelbak van de WC zie staan weet ik dat ik vanavong geen seks ga krijgen. Erg irritant! Erger is het als je -als man zijnde- die krengen ook nog eens moet kopen tijdens het winkelen. Dan zie je zo’n kassiere kijken met een blik vol medelijden, want ze weet al dat ik die avond droog ga staan. Vrezelijk, gewoon! Maar het is een haat tegen een voorwerp, een gebruiks-ritueel, een idee dat de boel frisser wordt door de boel vol te proppen met een katoenen plug. Het is niet de persoon die het gebruikt die ik haat. Het is dat touwtje dat je opeens ziet hangen op het moment dat je lekker van bil wilt gaan dat ik haat.
  Zo ook met godsdiensten. Mensen gebruiken die om zich er beter door te voelen. En ze voelen zich daardoor soms ook beter dan anderen en gebruiken dit soms als rechtvaardiging van hun acties. De SGP gebruikt dit om te discrimineren. Als hun bijbel zou vertellen dat je mag stelen en moorden, wat zou je dan denken?
  Overigens is je blog best prima hoor. 🙂 Had alleen een voorbeeld nodig.

Comments are closed.