De Telefoongids maffia!

Dode Bomen Spam

Zojuist werden bij mij twee telefoongidsen door de bus gedouwd. Door twee bezorgers met steekkarretjes vol dode bomen. Heel Nederland heeft tegenwoordig internet, en belt amper nog naar vaste nummers. Mobiele nummers wijzigen zo vaak dat een dode boom met nummers nutteloos is.

Ik had mij lang geleden netjes uitgeschreven op de site van de telefoongids. Ik moet dat ding niet! Maar dan ga je bellen, dan krijg je te horen dat je niet opgenomen bent in het bestand. Wat. Waarom. “Ja, meneer u heeft vast uw gegevens niet in de juiste vakjes gezet, en dan wordt het niet goed opgenomen in het systeem” Wel gloeiende gloeiende. Ik heb het fout gedaan.

NEE NEE Sticker

Maar dan nog. Al heb ik mij niet correct uitgeschreven, ik heb een NEE NEE sticker. Dat betekent dat ik geen huis-aan-huis-kranten en geen ongeadresseerde reclamemeuk wil. En de telefoongids is ongeadresseerd en staat vol met reclame.

Ga over op OPT-IN

Als je zo graag boeken vol met nummers wil verspreiden kan dat veel slimmer. Laat een of andere jongen op zijn cita een antwoordkaart rondbrengen, met daarop de vraag of ik dat boek wil hebben. Dan kan ik via de telefoon, post of internet aangeven dat ik hem wil.

Laat dan de postbode de boeken als geadresseerde post langs brengen. Niemand wordt dan nog lastiggevallen met meuk, en de postbodes worden gered!

MVO

Echt. De Telefoongids is maatschappelijk betrokken en goed bezig met het milieu. Zeggen ze zelf op hun website. Als ze echt zo betrokken en milieubewust zijn dan kappen ze met het rondsturen van ongevraagde boeken. Telefoongids, ga over op OPT-IN!

1 thought on “De Telefoongids maffia!

Comments are closed.