Doodstraf in Nederland, zou dat kunnen terugkomen…

They took our JOBS!

Ikzelf denk van wel. Voordat je me veroordeelt, ikzelf ben faliekant tegen de doodstraf. En dat om een aantal redenen. Maar daar zo meer over. Wat wil ik hier dan gaan zeggen? In het huidige politieke klimaat krijgen sentimenten, veelal ondoordacht en gebaseerd op onderbuikgevoelens, een grote stem. Met de populistische PVV en de VVD die er een beetje achteraan hobbelt is zoiets ergs als de doodstraf niet ver weg.

Maar komt die weer terug dan?

Dat weet ik niet en dat hoop ik niet. Maar wat mij wel is opgevallen dat steeds meer mensen pro-doodstraf zijn. Niet alleen in Nederland, maar het in ons ogen ‘knusse’ Zwitserland worden er serieuze pogingen gedaan om de doodstraf weer in te voeren.

Een groot deel van de mensen die mij verteld hebben, op de PVV gestemd te hebben, zijn voor de doodstraf. Want hoe kan het dat een kinderverkrachter na vijf jaar vrij rond loopt. Die mot dood. Of die gozert die bij die inbraak die vrouw verkrachte en vermoorde, die mot dood.

Die zelfde mensen geven nu alle allochtonen de schuld van zo’n beetje alles. Of het zijn die Polen of Roemenen. Tuurlijk zijn er problemen. Die problemen zijn alleen lang niet zo groot als de mensen denken. Het grootste deel van deze ‘buitenlanders’ werkt hard, werkt mee (kijk maar op scholen, vrijwilligersorganisaties, enzovoorts.) en zijn gewoon welkom.

Toch is de PVV groot geworden met vingertje wijzen. ‘Die buitenlanders hêbbuh ‘t gedaan!’. En over de Oostblokkers hoor ik ze al roepen ‘tee toek ûr jobz!’

Die doodstraf, is best mogelijk dan. Als er iemand opstaat, van ‘da kan toch niet, die doodstraf is gewoon nodig, want kinderporno, terrorisme, ironie, bla, bla, bla’, dan zie ik het nog wel gebeuren dat die zoiets voor elkaar kan krijgen.

Wat is er tegen de doodstraf

De laatste executie in Nederland was op 21 maart 1952, deze twijfelachtige eer ging naar Arthur Albrecht. Hij, en 39 andere zijn geëxecuteerd naar aanleiding van misdaden in de Tweede Wereldoorlog. De doodstraf is toen speciaal ingesteld. De doodstraf was al in 1870 uit het gewone strafrecht gehaald.

Maar wat is er dan zo verkeerd aan de doodstraf?

 1. Het is onmenselijk.

  Ook al is de misdaad zo erg, al zijn er vele slachtoffers gevallen, ontelbare levens kapot gemaakt. Je verlaagt je tot hetzelfde niveau als de dader. Je vermoord een medemens, dat maakt je gelijk aan de veroordeelde.

 2. Te vaak heeft justitie het fout gehad.

  Stel je voor dat die mensen de doodstraf hadden gekregen en deze was voltrokken… Daar zit je dan met een dader op vrije voeten, onschuldige dood en een extra familie geheel naar de knoppen.

 3. Het werkt niet.

  Kijk maar naar Amerika. Daar is de doodstraf nog steeds in een aantal staten gebruikelijk, maar hebben ze ook grandioze problemen met criminaliteit. Het argument dat de doodstraf een afschrikkende werking zou hebben (generale preventie) is toch wel ontkracht.

En er zijn vast nog wel vele andere redenen te bedenken waarom het moreel gezien niet zo mogen. Wij zijn toch een vreedzame, moderne samenleving! Gezelligheid, weet je toch!

4 thoughts on “Doodstraf in Nederland, zou dat kunnen terugkomen…

 1. 1e) Het is blijkbaar onmenselijk om onmenselijke beesten tot ‘staan’te brengen. Beter is het om hen na een gevangenisperiode weer terug de straat op te schoppen zodat ze weer in herhaling kunnen vervallen. Iets wat we met veel te grote regelmaat bijvoorbeels zien bij kindermisbruikers. BEWEZEN meervoudig moordenaar hebben al hun rechten verspeeld. Rechten die zij hun slachtoffers ook ontnomen hebben. Het rotsmoesje, dat je je daarmee op hun niveau plaatst is typisch het linkse gezever om misdadigers meer rechten te geven dan hun slachtoffers. Iets waar we dus heel dringend vanaf moeten.
  2e) Inderdaad zit justitie(of zijn het die achterlijke rechters) er te vaak naast. Daarom moet /kan de doodstraf alleen maar uitgevoerd worden als de ‘verdachte’ echt boven alle twijfel schuldig is bevonden. Ja, ook bij justitie worden fouten gemaakt, maar voor de doodstraf uit te kunnen voeren moet de dader zo goed als op heterdaad betrapt zijn. Alleen een bekentenis kan/mag nooit voldoende zijn. Een oplossing zou kunnen zijn om , na een justitieel onderzoek en allerhande rechtspraken er uiteindelijk een onafhankelijke burger-jury over te laten oordelen.
  3e) wordt ik zo verschrikkelijk ziek van die eeuwige vergelijking met Amerika. Wij zijn een ander volk, hebben een andere rechtspraak, een andere mentaliteit en een volstrekt andere instelling. Stop nou dus onderrhand eens met dat oeverloze niks zeggende gezeik. We leven niet in Amerika, wel leven in Nederland.
  En ja, de misdaad zal ongetwijfeld nooit uit te roeien zijn. Maar dat misselijkmakende gepamper van de gevestigde politie heeft al meer dan duidelijk aangetoond dat dat in ieder geval averechts werkt. Moeten we dan maar helemaal niet meer straffen? Want de misdaad blijft toch bestaan. Dat maak ik namelijk op uit uw stompzinnige opmerking over de misdaad in Amerika. Het enige resultaat van dat linkse gedonder is dat vrijwel altijd de dader tot slachtoffer gebombardeerd wordt, en de werkelijke slachtoffers vanalles verweten wordt. Zij worden door die linkse hufters te vaak tot dader aangemerkt. Het zijn tegenwoordig in Nederland ook altijd de daders die overal recht op hebben, waarvan de privacy beschermd moet worden, die ‘gepamperd’ worden.
  Er dient in Nederland dus simpelweg veel harder en zwaarder gestraft te worden. De burger moet eindelijk eens een keer weer beschermd worden tegen de misdadigers, en niet , zoals nu het geval is, andersom. En tot die zwaardere straffen hoort inderdaad de HERinvoering van de doodstraf. Of deze ook daadwerkelijk uitgevoerd moet worden valt nog te bezien, maar hij moet in ieder geval uitgesproken kunnen worden. En bij figuren als mohammed b, volkert van der g, sander v. en jesse c. kan die doodstraf dus daadwerkelijk uitgevoerd worden.

  • Whimpy, whimpy toch. Wat een frustratie.
   Ik denk ik neem even de moeite om je bericht samen te vatten. Hij is namelijk zo lang.

   Links is kut.
   Alle rechters zijn dom
   En iedereen moet dood

   Ik proef bij jou toch een enigzins negatieve houding.
   Heb je er wel eens aan gedacht om er met iemand over te praten?

 2. Hoewel ik eveneens tegen de (her)invoering van de doodstraf ben, wil ik erg toch graag even op wijzen dat de tendens van dit ‘artikel’ net zozeer gebruikmaakt van onderbuikgevoelens en het zaaien van angst en paniek als anderen wordt verweten. Ik ben absoluut geen aanhanger van de PVV, maar anderen een mening toedichten staat mij nooit zo aan, sorry.

  Nog veel plezier overigens met CreeperWorld. 😉

  • Ik heb van meerdere mensen gehoord (en ook vaak gelezen op internet) dat heel veel mensen toch echt wel pro-doodstraf zijn. Dat baart mij zorgen. Vandaar deze post.

   Het is niet de bedoeling geweest om angst en paniek te zaaien.

Comments are closed.