Eind van het jaar… Lijstjes!

lijstjes

Mijn blog bestaat ondertussen wel een tijdje. In de huidige vorm zo’n 2,5 jaar alweer. Bezoekersaantallen stijgen iedere maand en ik durf te zeggen dat dit blog ieder jaar weer groeit in kwaliteit en bezoekerswaardering. (tenminste als ik de Google-Analytics mag geloven). Daarom dacht ik dit jaar maar eens mee te gaan doen met de al-oude lijstjestraditie. Deze lijst bevat de top tien meest gelezen posts van dit blog…

De top tien ziet er wel wat anders uit dan ik had gehoopt. Vooral wat oudere en technische artikelen scoren beter dan de opinie stukken. Hopelijk worden mijn schrijfkwaliteiten steeds beter, waardoor ik volgend jaar een spannendere lijst kan tonen!

10: BPMN Tutorial in het Nederlands (Events (1))

Een ouder bericht over BPMN techniek. Geschreven in de tijd de focus van dit blog nog op IT gerelateerde zaken lag. Blijkbaar is BPMN nog steeds hot.

9: 7 december bankrun… een ondoordachte actie

Een recente post en snelle stijger. Blijkbaar was Nederland bang voor de bankrun. Zoals ik al voorspelde, was deze bankrun een complete flop.

8: Hoe verpest je het in je eentje voor velen!

Aan het einde van de zomervakantie besloot de gemeente van Utrecht ineens ‘uit het niets’ een speeltuin te willen sluiten. Deze speeltuin wordt nog steeds gerund door vrijwilligers. Mede dankzij de media-aandacht (waaronder van dit blog) is de sluiting afgewend!

7: Chatten met de Philips helpdesk

Blijkbaar weet Google mij goed te vinden. Dit jaar heb ik wat problemen ondervonden met mijn Philips-tv en Ziggo. Hiervan heb ik (zoals bloggers doen) verslag gedaan op dit blog. Dankzij het noemen van het typenummer heb ik velen kunnen helpen met de oplossing van de problemen…

6: Elektronische kattenverjager!

Door dit artikel heb ik zelfs de krant gehaald. Mijn buurman heeft in de lente zo’n kattenverjager opgehangen, waar ik als niet-kat knettergek van werd. Gelukkig is mijn buurman een vriendelijke man en heeft het apparaat verwijdert. Maar aan de bezoekers-aantallen te zien hebben meer mensen last van óf katten óf kattenverjagers!

5: Ervaring: iPhone OS 4 installeren

Schrijf wat over de iPhone en je hebt meteen succes. Anders kan ik het niet verklaren.

4: Ziggo Philips en CI+

Weer die Ziggo en Philips-problemen. Was hot dit jaar 😀

3: Column: red de wereld, stop de ontwikkelingshulp!

Mijn eerste echte opiniestuk. Hierin roep ik om te stoppen met ontwikkelingshulp.  De reacties op het stuk hebben mij verbaasd. Goede inhoudelijke reacties van mensen uit de ontwikkelingshoek!

2: OV-Chipkaart met Automatisch opwaarderen

Blijkbaar werkt het automatisch opwaarderen niet voor de meeste mensen. Dagelijks googlen mensen nog steeds op deze termen. OV-Chipkaart, los die problemen nou eens op!

1: BPMN Tutorial in het Nederlands (Basissymbolen)

De 6e post van dit blog. Blijkbaar is BPMN nog steeds hot en best moeilijk te begrijpen voor een aantal mensen. Zelf doe ik niets meer met BPMN, maar zo heel complex is het allemaal niet.