FrodoCartoon: Mooie tekeningen met een twist

Frodo Cartoon

Vorig jaar (haha) medio december vroeg iemand om een goede (en goedkope) hoster in een of ander forum om een eenvoudige website neer te kunnen zetten. Het zou gaan om een paar cartoons en een klein beetje tekst. Ik heb toen aangeboden deze site op mijn eigen webstek te plaatsen, aangezien ik ruimte zat heb en wel wat over heb voor mijn medemens. Ondertussen staat de site er, en de cartoons zijn leuk… http://www.frodocartoon.nl/

(En nee ga nou niet massaal vragen om webruimte, alleen projectjes die ik de moeite waard vind en zelf uitzoek mogen bij mij op mijn webstek)

3 thoughts on “FrodoCartoon: Mooie tekeningen met een twist

 1. Moet toch ook weinig moeite kosten om je eigen webserver thuis te plaatsen? Je neemt een goedkope computer met Windows/IIS of Linux/LAMP en je registreert een domeinnaam. Enige nadeel: het bijhouden van je eigen server is best veel werk.
  Ik heb zelf ook een kleine server staan. Kocht voor €400 een Acer Veriton X480G en die draait nu Windows 2008 Standaard inclusief SQL Server en IIS 7 (dankzij mijn MSDN licentie) en werkt best goed, hoewel ik niet duizenden bezoekers moet willen ontvangen. 🙂
  Een dergelijke installatie is overigens ideaal als je eerst wilt experimenteren als web developer. Maar als je de technische kennis mist dan is het inderdaad handiger om het elders te laten hosten. 🙂
  Interessante cartoons, dat wel. Niet echt digitake tekeningen of computer-gegenereerde tekeningen. Duidelijk “analoog” tekenwerk dat vervolgens is gedigitaliseerd.
  Maar geen copyright licentie zichtbaar, dus welke licentie is dan van toepassing? Leuk vraagje voor Arnoud. 🙂

  • Goeie vraag over de copyright…. Ik ga hem doorspelen aan de websitemaker.

   En een eigen server thuis… Ja ik heb er een staan voor hobbydoeleinden. Maar die staat echt niet 99,999% van de tijd aan. En met de bezoekersaantallen (op alle website die ik draai) heb ik niet genoeg aan een ouwe pc. Daarbij heb ik nul verstand van linux webserver beheer.

   En daarbij, voor 50 euro per jaar heb ik eigen webspace met nagenoeg onbeperkte ruimte. En die 50 euro betaal ik ook alleen maar als ik geen klanten aantrek voor mijn vrienden (http://qsit.nl/)…

   Als je klant wil worden, noem dan even mijn naam 😉

 2. Tja, dat computertje van mij is best zuinig dus staat hij continu aan. Is ook handig, aangezien hij achter mijn LCV-TV in de slaapkamer staat met een toetsenbord en muis erachter zodat ik af en toe rechtstreeks die computer op kan. Handig als je net opstaat want dan kun je meteen nu.nl lezen, je mail openen en een aantal andere zaken doen. (Het is Windows 2008 dus moet wel inloggen en uitloggen, maar hoef niet te wachten tot hij is opgestart.) Plus, met een remote desktop kan ik ook van afstand op mijn computer komen, waar ik ook maar ben.
  Oh, ja. Linux. Had ik ook kunnen gebruiken maar net als jij weet ik daar nog net te weinig van af. Plus, ik speel wel graag met Windows 2008. (Zeker als programmeur!)
  Ik zou alleen geen oude PC nemen. Een moderne mini-PC zoals de Veriton is best zuinig in gebruik en maakt vrijwel geen herrie. Ik hoor hem ten minste niet. Doordat hij zo klein is kun je hem zo in een kast opbergen of -zoals ik- achter een platte televisie.

  Betreffende webhosts, ik heb nog 1 site die ik laat hosten door VIP Internet en dan heb je de keuze tussen Windows of Linux, SQL Server of MySQL en minimaal 50 MB aan schijfruimte. Minder ruimte dan QSIT maar meer bandbreedte dus handig bij veel bezoekers. VIP is wel flink duurder, dat geef ik toe. Daarom dat de site die ik daar nog laat hosten dit jaar ook naar mijn locale systeem overgaat. Gebruik VIP tegenwoordig alleen nog voor het registreren van mijn domeinnamen plus om eenvoudig de DNS gegevens van mijn sites aan te passen. Ik moet alleen nog nadenken voor toepassingen voor die sites, maar de namen heb ik alvast. 🙂
  En verder… Bij VIP.NL heb ik maximaal 2 GB aan ruimte. Bij QSIT maximaal 16 GB, mits ik een zakelijke gebruiker ben. Op mijn mini-PC thuis heb ik 320 GB aan ruimte die ik ook eenvoudig kan uitbreiden als ik dat wil. Is ideaal omdat ik behoorlijk veel digitale foto’s en plaatjes heb en er dat gehele systeem mee vol kan gooien. 🙂 Want met 12 megapixel foto’s komt je web gallerij al snel over die grenzen van VIP en QSIT heen… Plus, ik kan mijn server ook nog eens als mail-host instellen en een onbeperkt aantal email adressen maken voor mijn sites.
  Nadeel? Bandbreedte is redelijk beperkt. Maar voor sites binnen de familie of kleine organisaties voldoet het prima. Wel goede afspraken maken met je ISP over je thuis-host, anders kun je wel eens ruzie met hen krijgen.
  Een webhost wordt pas interessant voor mij zodra ik meer dan 250 bezoekers per dag krijg. Had gisteren al mijn record behaald met 5 bezoekers voor een online foto-album van mij. 🙂

Comments are closed.