Geert vergelijken met Hitler is verboten!

Fürher Greet

Man man man, wat zet die Geert Wilders zichzelf voor lul… Hij mag alles roepen, want dat is vrijheid van meningsuiting. “De Quran is de islamitische Mein Kampf” riep hij ooit eens. Zijn eigen “Mein Kampf” heeft hij ook al, en binnenkort (duurt een paar jaar) komt er een deel 2.Maar o wee als iemand Geert vergelijkt met een Hitler. Dan is er geen vrijheid van meningsuiting. Dan is het beledigend. Iedereen heeft volgens de PVV recht op een mening, mits deze maar niet botst met de mening van de Fürher Geert.

En de vergelijking met de beruchte Duitse Fürher is makkelijk gemaakt. Hitler is ook groot geworden door structureel één bevolkingsgroep de schuld te geven van alles wat maar verkeerd was. Dat doet onze blonde Fürher ook.

De PVV (Partij voor de Vrijheid) zal mij wel weer een linkse PVDA propagandist noemen, maar dat is mijn vrijheid. Ik ben er vrij in om iedere blonde islamhater te vergelijken met een overleden Jodenhater met raar snorretje.

En wat is dat toch met die racistische leiders, waarom hebben die allemaal zo’n vreemd opvallende haardracht. Adolf met zijn snor, Geert met z’n haar en Dion Grous “Eigen dieren eerst” met z’n roze brilletjes…

[poll id=”6″]

6 thoughts on “Geert vergelijken met Hitler is verboten!

 1. Zo dom is het niet. Wilders vergelijkt een ideologie (Islam) met de Nazi-ideologie van Hitler. Een ideologie is iets waar je rustig je mening over kunt uiten zonder iemand persoonlijk te kwetsen. Mensen zullen zich mogelijk wel beledigd voelen door dergelijke opmerkingen maar niemand wordt persoonlijk aangevallen!
  Maar als je Hirler en Wilders met elkaar vergelijkt, dan maak je de discussie enorm persoonlijk. En dat kan tevens beledigend overkomen en dus heeft Wilders gelijk als hij dat afkeurt! En rechters zullen hem hier ook gelijk in geven want hij wordt persoonlijk beledigd.
  Als je dan een vergelijking wilt maken, vergelijk dan de PVV met de diverse NAZI-partijen in Duitsland en aanverwante groeperingen zoals de KKK in de USA. Hou de discussie op het niveau van ideologie en dan is het alleen maar een verschil van mening.
  Er zijn in Europa behoorlijk veel racistisch-getinte organisaties. De CentrumPartij, bijvoorbeeld. Die steunde ook de autochtone bevolking van Nederland en had een ideologie die door de PVV gedeeld lijkt te worden, namelijk dat de invloed van allochtone groeperingen in Nederland aan banden gelegd moet worden. CP werd later CP’86 en daarna de NNP. De NNP is ondertussen ook ten gronde gegaan.
  De partij van Wilders is meer te vergelijken met die door Pim Fortuyn werd opgericht. Ook een partij die zich voornamelijk tegen de Islamitisering verzet maar verder vrij tolerant lijkt te zijn. Ik heb niet de indruk dat Wilders zich druk maakt om Asiaten, Afrikaanse mensen of andere bevolkingsgroepen. Er wordt niet op afkomst gediscrimineerd. De PVV verzet zich alleen tegen een bepaalde ideologie. Ik merk niet dat de PVV een soort “ubermensch” ambitieerd. Jij wel?

  De discussie gaat dus uiteindelijk om de invloed van de Islam in Nederland en de gevolgen ervan. De een ziet er geen kwaad in, de ander ergert zich eraan. Een professor die weigert vrouwen de hand te schudden, vrouwen die je niet kunt aankijken omdat hun gezicht volledig bedekt is, schapen en koeien die op een pijnlijke manier geslacht worden, meisjes die lastig gevallen worden door hitsige moslims omdat ze een beetje sexy gekleed lopen… Ga zo maar door. Wilders constateert een probleem en richt zich daarop in zijn partij. Dat wil hij stoppen door die ideologie te verbieden.
  Hitler constateerde ook een probleem en dat heeft hij opgelost door miljoenen mensen de gaskamer in te jagen…
  Grappig genoeg is de ideologie van Hitler tegenwoordig verboden. “Mein Kampf” is niet legaal te verkrijgen in delen van Nederland omdat we deze ideologie zo ziekelijk vinden. Dus een ideologie tegenhouden kunnen we wel. Misschien kun je de ideologie van Wilders hiermee vergelijken maar Wilders vergelijkt juist de ideologie van de Islam met die van Hitler!
  Pot, ketel… Beiden zwart?

  • Tjeetje Wim, heb jij geen werk of typ jij 200 woorden per minuut 🙂

   Wat mij stoort is dat Wilders denkt wel alles te mogen zeggen over Moslims en de Quran, maar zodra iemand iets zegt wat niet in zijn straatje past is het verkeerd.
   Daarbij is Wilders wel te vergelijken met Hitler. Hitler demoniseerde een groep op basis van hun ideologie (Thora), Wilders demoniseert een groep op basis van hun ideologie (Quran).

   Hitler ging pas daarna Joden vergassen, omdat hij in de jaren daarvoor draagvlak heeft kunnen creëren. Wilders vergelijken met de pre-jodenvergassende-Hitler kan best, wat mij betreft

 2. Ik typ 180 woorden per minuut. 🙂 Min of meer foutloos ook! 🙂

  Tja, en wat ik aangeef is dat Wilders een ideologie aanvalt en geen personen. Wel merk ik dat mensen dergelijke opmerkingen over een ideologie persoonlijk op kunnen vatten. Maar goed, als ik zeg dat Katholieke priesters perverselingen zijn die met kleine jongetjes seks willen hebben dan zal dat ook veel Katholieken tegen het zere been schoppen. Ook al komt er tegenwoordig met enige regelmaar weer meer nieuws over kindermisbruikende priesters.
  Maar je punt over demoniseren kun je wel op heel veel personen toepassen. Jijzelf bent momenteel de PVV en Wilders-aanhangers aan het demoniseren met de opmerking “De PVV (Partij voor de Vrijheid) zal mij wel weer een linkse PVDA propagandist noemen, maar dat is mijn vrijheid.” En zo kun je iedere anti-racist wel met Hitler vergelijken omdat ze Hitler en racisten demoniseren! 🙂
  Als je mensen uitsluit omdat ze discrimineren dan ben je zelf ook aan het discrimineren! Dan moet je dus jezelf ook uitsluiten!

  Mijn punt is dat je niet moet focusen op het demoniseren zelf. Je moet focusen op de discussie en Wilders voert een discussie over de Islamisering van Nederland en waarom dit moet worden tegengegaan. En dus met tegenargumenten komen waarom Wilders ongelijk heeft. Maar Wilders beschuldigen van demonisering is gewoon een non-argument die wordt aangevoerd door mensen die geen tegen-argumenten kunnen bedenken…

 3. @ Mark

  Je maakt naar mijn mening een enorme fout door met Wilders mee te gaan in je omschrijving van islam/koran als “ideologie”.
  Op basis van “een” christendom “hebben” we de VPRO, de racisten in Zuid-Afrika en Christenen voor Israel…..

  • Fennie, Ik zelf vind een geloof geen ideologie. Dat gebuikte ik om m’n punt te maken… Als Wilders een hele groep mensen uitsluit op basis van geloofsovertuiging dan is de vergelijking met Hitler makkelijk te maken.

   Alleen Wilders noemt het geen geloofsovertuiging, maar een ideologie. Vandaar dat ik dat ook deed…

Comments are closed.