Geert verwijt de ketel dat hij blond ziet!

Geert Wilders

Onze grote vriend Geert heeft zijn grote mond weer eens opengetrokken. Wat is er aan de hand? Ambassadeur Yunus Effendi Habibie heeft aangegeven dat het staatsbezoek van de Indonesische president Susilo Bambang Yudhyono hoogstwaarschijnlijk niet doorgaat als het kabinet Bruin1 doorgaat.

De argumentatie van de ambassadeur is als volgt. ‘De president komt natuurlijk niet als hier iemand in het kabinet zit die de islam achterlijk noemt’ en daarbij benadrukt de ambassadeur dat Indonesi√ę zich niet wil bemoeien met interne Nederlandse aangelegenheden, maar ‘als Wilders de regering dwingt zijn denkbeelden ten uitvoer te brengen, zullen onze betrekkingen onder druk komen te staan.’

Wat mij betreft heel logisch. Hoe kan een islamitisch democratisch land zich inlaten met een anti-islamitische regering. Even een godwin ter vergelijk: Amerika en Engeland hadden ook geen goede diplomatieke relaties met Nazi Duitsland.

Maar onze Geert is het hier niet mee eens, en heeft demissionair Minister van Buitenlandse Zaken gevraagd de ambassadeur op het matje te roepen. Want dit soort uitspraken kunnen natuurlijk niet? Wat, nog een keer. Geert wil dat Maxime de ambassadeur aanspreekt¬† “over de schandelijke uitlatingen over PVV-leider Geert Wilders en de Nederlandse kiezers die op de PVV gestemd hebben”

Snapt Geert Wilders wel wat hij zegt? Blijkbaar geldt de vrijheid van meningsuiting alleen maar voor niet-islamitische Nederlanders. Hij roept geregeld dat de Islam gevaarlijk is, dat de Islam een achterlijke cultuur is en heeft zelfs opgeroepen tot een verbod op de Koran. Vind je het dan gek dat je een keer mensen tegen je in het harnas jaagt? Wie kaatst kan de bal verwachten, toch!