hahaha@CDA

cda

Vandaag lees ik op Webwereld het geweldige plan van het CDA. Iedere fiets verplicht uitrusten met een RFID chip. Of te wel, het CDA wil graag weten waar iedere fiets is…

De reden die het CDA aangeeft om dit te willen is dat het eenvoudiger zou worden om gestolen fietsen terug te vinden, maar iedereen weet (in ieder geval de professionele fietsendief weet het gauw genoeg) dat het eenvoudig is om een RFID chip onklaar te maken. Gewoon een goede stroomstoot op de chip en hij is stuk.

En daarbij, al zou het principe werken zie ik de politie geen prioriteit geven aan een gestolen fiets, of willen ze tijdens verlichtingscontroles alle fietsen checken? En dan, dan blijkt de RFID chip niet meer te werken, ben je dan automatisch verdacht.

Volgens mij heeft het CDA last van komkommertijd… Of willen ze een nieuw BigBrother-instrument uitrollen. Want, i.c.m. het rekeningrijden (uitgesteld), de OV-chipkaart(ook uitgesteld), GSM locatiebepaling hebben ze hiermee nog een mogelijkheid om iedereen te achterhalen.