Het CDA, van God los!

Klik voor tieten

Dat het CDA haar ‘zo belangrijke’ normen en waarden filosofie hebben losgelaten is al een tijdje bekend. Maar vandaag las ik iets waarvan ik dacht: “Hoe in godsnaam kan een echte christen dat zeggen!” Maar na wat langer doordenken begin ik de strategie wel te begrijpen.

Volgens mij weet iedereen wel wat vandaag geroepen is door Mirjam Sterk. Ze wil alle criminele zigeuners het land uitschoppen. Daar kan je voor of tegen zijn, maar daar gaat het niet echt om. Dat dit soort uitspraken nou niet echt Christelijk zijn, is ook wel duidelijk. Maar waarom zou het CDA dit doen, vroeg ik me af. Nou het is een tactiek…

Voordat het regeerakkoord rond is, wil het CDA alle tegenstanders van een rechts kabinet de partij uit hebben. En om geen al te grote rel te veroorzaken proberen ze  dit te doen door niet christelijke standpunten in te nemen…

Dit kost het CDA fiks wat leden, denk ik zo. En als straks al die zeikende ‘anti-Wilders’ CDA-ers vertrokken zijn, is de kans veel groter dat het regeerakkoord wel wordt geaccepteerd. Want zonder die ‘normen en waarden’ aanhangers is het een stuk makkelijker om te regeren met Wilders.

Iets anders kan ik er niet van maken. Want een echte christen kan dit soort uitspraken toch niet doen, of wel dan.

Anders CDA nieuws, de partijtop heeft gisteren bepaald dat de afkorting CDA niet meer staat voor Christelijk Democratisch Appél, maar voor Christenen, Dom en Achterlijk!