Hoe kan dit?

De politie van Morgen?

De politie is een dossier kwijt. Niet echt spannend zou je zeggen. Helemaal omdat het dossier uit 1995 komt. Maar dit dossier is nu nodig om de zaak van een serieverkrachter definitief op te lossen. De verkrachter was rondom het drielandenpunt actief, tenminste hij heeft slachtoffers gemaakt in Duitsland, Belgiƫ en Limburg.

Nou zonder dit dossier gaat deze gast vast wel achter de tralies, maar het is toch van de gekke dat het dossier is kwijtgeraakt. En je kan me niet vertellen dat ze dat dossier alleen maar op papier in een of andere kast hadden liggen. Het aangifte systeem kom, zoals iedereen weet die wel eens aangifte heeft gedaan uit 1980. Maar is wel digitaal. Alle tekstbestanden en ponskaarten worden toch centraal opgeslagen?

Hebben ze dan deze aangifte niet digitaal opgeslagen, hebben ze dan het dossier aan iemand meegegeven zodat iemand thuis kon overwerken? Of, hebben ze met de voorjaarsschoonmaak alle dossier van 10 jaar en ouder weggegooid (bij het huisvuil)?

Ik denk zelf dat iemand het mee naar huis heeft genomen, en daar is blijven liggen. Ergens tussen de Libelle’s en Margrieten (Jaargang 1994/1996). De betreffende agent is nu waarschijnlijk ergens anders hoofd-flitskasten of hoofd-ponskaartenverwerking geworden, en is niet meer te achterhalen.