Kinderen worden niet agressief van vissen, ze worden treintjesverzamelaars

oude zemelaar

Kinderen mogen niks meer. God ik lijk wel een ouwe zemelaar. Maar tegenwoordig mogen kinderen helemaal niets meer. Vroeger, ja dat bedoel ik met ouwe zemelaar, vroeger werd je naar buiten getrapt om te spelen. Weer of geen weer. Na school kopje thee, koekje, en oprotten naar buiten tot half 6.

Nu mag je echt helemaal niets meer als kind. Buitenspelen is gevaarlijk, enge mannen met snoep, auto’s, vroegrijpe vriend(innet)jes en de zeikende buurman. En owee als je over een hek heen klimt. Je kan wel vallen.

Of nog erger, je kan je Calvin Klein (van €100,-) wel scheuren, pas op hoor!

En nu lees ik weer dat kinderen niet mogen vissen, omdat ze daar agressief van worden. Nou, Thieme, ze worden een hoop van vissen. Maar niet agressief. Ze worden saai, futloos, worden pas ontmaagd op hun dertigste en treintjesverzamelaar. Maar agressief, dat niet.

En op school is het ook al zo erg. Voor schoonmaak is amper geld (en als je me niet gelooft, ga dan eens kijken bij de basisschool in jouw wijk!), maar er is geld zat voor valcursussen voor kinderen (comic sans alert)!

Er komen namelijk ieder jaar steeds kinderen naar de eerste hulp. Dat komt omdat ze nooit buiten komen. Daar leren ze vallen. Kinderen moeten vallen, een poot breken, littekens (inclusief stoere verhalen) krijgen en door schade en schande wijs worden!

3 thoughts on “Kinderen worden niet agressief van vissen, ze worden treintjesverzamelaars

 1. Binnen zitten achter vieze toetsenborden bouwt wel een gezonde weerstand op voor allerlei zeer besmettelijke ziektenkiemen …….
  En bekend raken met veel ozo gevaarlijke internetvirussen is ook weer goed voor de geestelijke ontwikkeling!
  Vriendelijke, maar ook bezorgde groet uit Amsterdam-ZuidOost

  • Binnen zitten achter vieze toetsenborden bouwt wel een gezonde weerstand op voor allerlei zeer besmettelijke ziektenkiemen …….

   🙂 Helemaal waar

 2. Pingback: ModelTreinBaan.nl | Treintjesverzamelaar

Comments are closed.