Leuke mensen die Utrechtse tokkies

Zo groot was die zeker

Wat is het toch met die Wilders-stemmers. Wel zeiken op die Marokkaantjes omdat ze geen rekening houden met ons, maar zelf schijt hebben aan alles. Sta je daar, in het Julianapark een stukje van het park af te zetten zodat honderd kleine kinderen paaseieren kunnen gaan zoeken. Gewoon, omdat je graag in een gezellige buurt woont en daar best aan mee wil helpen.

Iedereen die verder wil, leg je netjes uit waarom ze eventjes 100 meter moeten omlopen. En als ze er zin in hebben mogen ze ook gezellig mee doen. Niemand doet moeilijk en de meesten bedanken je zelfs omdat het zo’n leuk initiatief is.

Totdat familie Tokkie langs kwam. Ma Flodder, met de te dikke kop en dito buik (die met dat te smerige blauwe shirt en die breedbeeldkont), begon mij uit te kafferen hoe ik het het in mijn hoofd kon halen het park af te sluiten. En wat konden haar die kinderen interesseren, haar kinderen deden niet mee dus het was niet belangrijk!

Ma Flodder liep dwars door de afzetting heen, gevolgd door haar man (die duidelijk niets te zeggen heeft in huis) en haar moeder (tenminste dat neem ik aan, zelfde rotkop, 20 jaar ouder). Met nog een opmerking mijn kant op “dat ik dood mag vallen!”.

Dus Geert, volgende keer als je gaat zeiken over die kut-Marokkanen of die KK-Antillianen  en die bezopen Polen, zorg dan eerst dat je eigen achterban een beetje normaal reageert. Het probleem zit hem niet in de “buitenlanders” die met alle begrip een stukje omlopen, het probleem zit hem in je eigen dikke vette stemmers. Greet, doe ter wat aan!

8 thoughts on “Leuke mensen die Utrechtse tokkies

  1. Oh jee, ik heb ook al last van vooroordelen bij de naam Hoerensloep!!!! Mijn excuses hiervoor maar kan het niet tegenhouden.

  2. Ja daar kun je op wachten natuurlijk, in een gepopulistiseerde samenleving is generalisering al snel gemeengoed.
    En net zoals de feiten aangeven dat een significant deel van de Marokkaanse jeugd ontspoort en irritant is, zal bewezen kunnen worden dat een groot deel van de asociale “Tokkies” PVV stemmen.
    Nogal wiedus dat er dan over en weer gegeneraliseerd wordt.

    overigens geld voor generaliseren erg vaak: “waar rook is, is vuur” zolang je maar niet uit het oog verliest dat er altijd gunstige uitzonderingen zijn.

    • Ik ben me er heel er bewust van dat ik generaliseer, maar het is mij opgevallen dat ik daarmee mijn punt beter over het voetlicht krijg. Ik snap ook wel dat de wereld niet zwart-wit is, gelukkig!

Comments are closed.