Mannetjes die zonder verblijfsvergunning muziek downloaden verneuken onze omzet!

Muziek

God, daar is die zeikende muziekindustrie weer. De verkopen zijn gedaald… Ja we maken meer winst, maar in aantallen daalt de legale verkoop van muziek nog steeds… Ja… De digitale verkoop groeit wel in 2010, maar niet zo hard als dat de CD verkoop daalt. En wie krijgt weer de schuld? Juist het internet. Want die illegale downloaders (mannetjes die zonder verblijfsvergunning in een belhuis muziek downloaden?) zijn de schuldigen!!!

Ben ik nou zo slim of zijn zij nou zo dom. Het is in 2010 een crisis geweest. Iedereen houdt de hand op de knip! En ja, meer dan in 2009. De crisis sloeg het hardste toe in 2010. Dus het is helemaal niet zo raar dat je minder verkoopt. Wees blij dat je nog winst maakt.

Echt, wat een eikels!

3 thoughts on “Mannetjes die zonder verblijfsvergunning muziek downloaden verneuken onze omzet!

 1. De muziek- en filmindustrie zijn perfecte voorbeelden van achteroverleunende bedrijfstakken die door te laat en te weinig reageren, hun marktaandeel kwijtraken. En maar klagen…..

  Ze zouden juist blij moeten zijn met een dalende CD/DVD/BlueRay verkoop. Scheelt in productie- en distributiekosten. Probleem is alleen dat ze nog geen goed alternatief hebben en dus iedereen illegaal gaat downloaden.

  Misschien moeten ze eens meer bij Apple of Google kijken.

  • er zijn een hoop goede alternatieven, zoals iTunes, Spotify, enzovoorts…
   Alleen daar vinden ze de prijs per nummer te laag of hebben ze te weinig controle. De tijd dat we allemaal luisterden wat de platenbobo’s wilden dat we luisteren is voorbij. Gelukkig maar!

 2. Dat bedoelde ik ook, dat de platenbedrijven te weinig alternatieven hebben bedacht, behalve kritiek leveren op de initiatieven die anderen hebben ontplooid.

  750.000 exemplaren van een nieuwe cd gratis weggeven zal goed zijn voor de omzet… van die krant vermoedelijk.

Comments are closed.