Nederland is moe! Moe van politiek

Mathijs

We staan op de grens van een tweedeling. Het verschil tussen de zogenoemde linkse kerk en de rechtse Henk en Ingrid is nog nooit zo groot geweest. Het zijn bijzondere tijden. Maar is dat wel zo. De normale Nederlander denkt dat het allemaal nog wel meevalt en het allemaal wel los zal lopen.

Hoe komt dat nou? Heel eenvoudig, de gemiddelde Nederlander is moe van het politieke geneuzel. Politici zijn namelijk niet te vertrouwen, hebben geen rechte rug en varen met alle winden mee als ze maar in de regering komen.

Hoe het komt is wel te begrijpen. Ferry Mingelen is dit jaar meer te zien geweest dan Pino, Felix Rottenberg is bijna bekender dan Mathijs van Nieuwkerk. Iedereen is wel bekend met de grafiekjes van Maurice de Hond. Je hoeft de TV maar aan te slingeren en er is ergens wel een discussie gaande over de Politieke situatie in Nederland.

Je kan nog geen voetbal, kook, woon, tuin, kinderprogramma kijken zonder bekogeld te worden met standpunten of geconfronteerd te worden met de vraag of je ‘voor’ of ‘tegen’ bent. Dit verklaart waarschijnlijk ook het succes van al die talentenjachten. Dat zijn de enige programma’s waar de politiek nog niet binnengekropen is.