Networking4All adviseert WC-eend aan het Thuiswinkel Waarborg

En weer een “Wij van WC-eend adviseren WC-eend” persbericht van Networking4All. Deze certificatenboer kennen we al van een persbericht zo’n 8 maanden terug. Toen riepen ze heel hard dat alle overheidswebsites onveilig zijn, omdat het contactformulier niet van een HTTPS verbinding loopt. En vandaag lees ik op security.nl dat ze nu heel hard roepen dat webwinkels ook niet veilig zijn. Op zich hebben ze dit keer wel een punt, webwinkels dienen hun bestelpagina’s gewoon via https te laten lopen. Wel vreemd is dat ze het “Thuiswinkel Waarborg” nutteloos noemen in hun ‘onderzoekje‘.

2 thoughts on “Networking4All adviseert WC-eend aan het Thuiswinkel Waarborg

  1. Als je het in de juiste context plaatst dan hebben ze zeker wel een goed punt. Als het “Thuiswinkel Waarborg” certificeert dan moeten ze dat wel goed doen en dan moeten er niet nog meer dan veertig fouten in te vinden zijn.

    “Het is echter wel teleurstellend dat uit een steekproef blijkt dat meer dan veertig webwinkels dit niet doet, ondanks de goedkeuring van Thuiswinkel.org. Wanneer de certificering goed was uitgevoerd had je als consument echt waarde aan het thuiswinkel waarborg kunnen hechten. Nu kun je dat in twijfel trekken.”

    • Ik zeg ook dat ze wel een punt hebben, maar om nou meteen het hele waarborg in twijfel te trekken vind ik wat ver gaan. Daarbij heeft deze club niet zo’n goede reputatie wat betreft ‘onderzoekjes’. Zie ook mijn vorige post over Networking4All.

Comments are closed.