Ophef over sint-film is betuttelend

Sint

De laatste dagen hoor je veel gezeur over de nieuwe Sint-film van Dick Maas. In deze film wordt Sinterklaas afgeschilderd als moordende slechtheiligman. Dit levert veel boze ouders op. Maar waarom.

Ik ben van mening dat je over (bijna) alles wel een film mag maken, ook al is het aanstootgevend of te ranzig voor woorden. Een film hoef je namelijk niet te kijken. Dit geld ook voor de Sint-film. Daarbij hebben we in Nederland een goed systeem van leeftijdskwalificatie. Dit geeft goed aan voor welke leeftijden een film geschikt is. En deze Sint-film is echt niet geschikt voor in sinterklaasgelovende kinderen.

Er is ook fikse ophef over de film-poster, toegegeven deze is een beetje griezelig. Maar goed uit te leggen aan kinderen. Het is gewoon een nep-sint. Ik moet ook iedere keer uitleggen dat er hulpsinten zijn, als mijn dochter weer een sint in een slecht pak tegen komt. Kinderen geloven alles, als je het maar goed brengt als ouder.

Ik ga in ieder geval de film kijken, dus Dick Maas mag in zijn handen wrijven over alle ophef. Alle aandacht is extra reclame voor z’n film.