Plaats de grieken onder curatele

Iets met geld kunnen ze niet, maar met eten wel!

Ik begrijp best dat we Griekenland niet kunnen laten vallen. Niets doen is ook geen optie en geld in deze put blijven pompen gaat ook niet werken. Maar waarom wordt de curatele optie niet besproken. Natuurlijk snap ik ook wel dat het juridisch allemaal complex in elkaar steekt maar de Grieken hebben aangetoond incompetent te zijn als het geld betreft.

Als ik duidelijk niet met geld om kan gaan en alles over de balk smijt (verkwisting) kan ik ook onder curatele gesteld worden. Griekenland heeft aangetoond niet met geld om te kunnen gaan. En daarbij heeft Griekenland Europa jarenlang verkeerde cijfers voorgeschoteld.

Curatele

Wat ik hiermee bedoel is dat Griekenland tijdelijk (dus tot alle problemen structureel opgelost zijn) geen beslissingen mag nemen over het geld wat ze uitgeven. De Europese Unie zal dan de leiding moeten nemen over het land. Zal dit niet gebeuren, dan zal mijn inziens Griekenland failliet raken. Met het gevolg dat andere zwakkere Eurolanden gaan volgen. Dit is een scenario wat wij als Europa niet kunnen en mogen toestaan.

Griekenland heeft zichzelf in deze situatie gebracht en door Europa voor te liegen de gehele Unie in economisch gevaar gebracht. Hiervoor mogen ze best worden aangepakt.

3 thoughts on “Plaats de grieken onder curatele

 1. Tja… Als je bedenkt dat de Griekse bevolking gewoon massaal staakt en weigert hun 16e maand in te leveren dan denk ik dat het lastig wordt om maatregelen tegen de Grieken te nemen. Ook de enorme bonus-cultuur die ze er kennen voor taken die wij hier normaal vinden, zoals op tijd komen, kennis van vreemde talen, het kunnen werken met een PC… Een mbeetje ambtenaar kan daar zo zijn maandsalaris verhogen van beneden de EUR 4.000 tot over de EUR 8.000. Per maand!!! En naast de dertiende maan, veertiende maand, vijftiende maand kennen de Grieken dus zestien maanden per jaar, ofwel 16 keer maandsalaris! KASSA!
  Maar we kunnen de Grieken niet zomaar uit de Euro schoppen. We kunnen ook niet zomaar al hun Staatsbezittingen doorverkopen om hun schulden te laten betalen want dan krijg je zowat oorlog met de bevolking daar. Je kunt ze uitschelden voor luie landlopers en boos in hun richting kijken maar verder?…
  Wat mij betreft mag er geen cent meer naar toe en gaan de Europese grenzen naar Griekenland dicht, blokkeren we de havens en vliegvelden en leggen we gewoon dwangsommen op op ieder Grieks bedrijf dat goederen of personen het land uit probeert te krijgen. Maar ja, dan ga je tooch al snel naar een Europese burgeroorlog…

  Ik denk dat we Griekenland dan maar failliet moeten laten gaan. Dat geeft tevens een duidelijk signaal naar al die andere, zwakke landen binnen de EU. Het is keihard, maar volgens mij beter dan geld blijven storten in een bodemloze put…

 2. En daarna?
  Ierland? Portugal? Spanje?

  De banken hebben willens en wetens Griekse staatsobligaties gekocht. Lekker hoge rente, Griekse staatsobligaties leveren meer rente op dan de gemiddelde Nederlandse hypotheek. Daar is een reden voor: de Grieken kunnen waarschijnlijk niet terugbetalen.

  Laat Griekenland maar afstempelen en laat de banken maar hun verlies nemen.. net zoals 3 jaar geleden met de Amerikaanse hypotheekpakketten.
  De banken hebben er kennelijk niets van geleerd.

  Je begrijpt hopelijk wel dat de Griekse crisis de eerste is in een lange reeks. De wereld is de afgelopen 5 jaar radicaal veranderd. Peakoil is voorbij, grondstoffen worden schaars en snel duurder. De Grenzen aan de Groei (Club van Rome, 1972) zijn bereikt.

 3. Het probleem is dat de Grieken niet alleen bijna failliet zijn, ze hebben ook tegen de rest van Europa zwaar gelogen over hun financiele situatie en daarnaast is de bevolking (vooral de ambtenaren) niet eens bereid om offers te brengen om hun economie te verbeteren. In plaats daarvan verwachten ze van ons dat wij het gaan opbrengen om hun uit de shit te halen.
  Niet alleen vind ik dat de Grieken met een stevige laars-afdruk onder hun kont de Europese Unie uit geschopt moeten worden, ik zou zelfs zo ver willen gaan om op te roepen tot een complete boycot van alle Griekse goederen en diensten om het land dan maar echt goed de afgrond in te duwen. En ja, dat kost ons geld en zal de nodige schade veroorzaken. Best jammer en vervelend, maar Europa kan het aan. Maar de Griekse bevolking moet maar eens leren dat het helemaal niet normaal is om naast een 13e maand ook een 14e, 15e en 16e maand te ontvangen. En ook niet normaal om al op je 53e met pensioen te gaan. En al helemaal niet om bonussen te ontvangen als je op tijd op je werk komt, als je je handen wast voor je gaat werken of al dat soort onzin.
  De Grieken zijn zichzelf gewoon aan het verrijken op kosten van de rest van Europa. Schop ze uit de Euro en geef zo een boodschap aan al die andere ramp-landen binnen de EU dat dit soort gedrag niet getolereerd zal worden. Sterker, landen die zich zo misdragen moeten we gewoon hard de afgrond in duwen…

Comments are closed.