PowNews of was het nou WildersTV?

powned

Nu een aantal uitzendingen later krijg ik steeds meer het idee dat PowNews WildersTV is. Alles draait om of Wilders, of vervelende Marokkaantjes. Echt nieuws heb ik nog niet voor bij zien komen.

En tja, het is inderdaad een ander geluid. Maar of het Hilversum nou op zijn grondvesten laat schudden? Nee, het is net of ik naar een slechte aflevering zit te kijken van het lokale nieuws van Omroep Beerta.

Neem de uitzending van gister nou. Daar hadden ze de kans om echt vernieuwend te zijn. Ze in een belwinkel, waarvan de eigenaar zei dat de overlast veroorzakende Marokkaantjes maar het land uit gestuurd moeten worden. En wat zegt Rutger dan: “Zeker ook Wilders gestemd?”

Terwijl je hier een goed onderwerp te pakken hebt, een allochtone ondernemer die ook last heeft van kutjochies. Waarom gaan ze er dan niet dieper op in? Hier had je mogelijk goede interessante TV te pakken. Maar nee, die winkel moet dicht, probleem opgelost toch. Dit terwijl die ondernemer zelf ook slachtoffer is, en gelijk had toen hij zei dat door het sluiten van zijn winkel het probleem alleen maar verplaatst wordt.

Maar dat is natuurlijk niet in het straatje van Wilders. Die ondernemer heeft een kleurtje en gelooft in de verkeerde God. Dus dicht die toko, en het liefst het land uit met die gast.

En dan hebben we nog de andere onderwerpen. Allemaal zonder verdieping, allemaal zonder inhoud allemaal “Hart van Nederland”-onderwerpen die zo op de voor pagina van de Telegraaf zouden kunnen.

Het is zo jammer, het had zoveel kunnen zijn. Maar ze willen snel, plat en de makkelijke grap. En hun doelgroep wil dat niet, die wil snel, inhoud en de grap waar het kwartje een dag er over doet voordat ie valt.

Het is natuurlijk de eerste week, dus misschien verbeterd het zich allemaal nog. Maar van wat ik nu gezien heb, wordt ik niet echt blij.