Reactie op Femke’s laatste blogpost

Logo GroenLinks

Vandaag postte Femke Halsema (Go Femke Go) een opmerking, die mijn actie toch wel een beetje raakt. Vandaar dat ik toch even reageer, en ook laat zien dat je het niet 100% eens hoeft te zijn om in haar vertrouwen te hebben 😉

In haar blogpost “Politici, polariseer het land niet kapot” schrijft zij het volgende:

Maak van kamerverkiezingen geen premiersverkiezingen. Het is onjuist om in deze onzekere tijden als politiek leider exclusief voor het premierschap te gaan en na een tegenvaller mokkend de politiek te verlaten omdat die ‘heldenrol’ niet voor je blijkt te zijn weggelegd. Zeker nu, kan de politiek niet worden teruggebracht tot een instrument van persoonlijke genoegdoening, maar moeten politici hun dienstbaarheid aan het algemeen belang tonen.

Omdat ik vandaag de actie “Femke 4 president!” gestart ben, voel ik mij een beetje genoodzaakt hierop te reageren. Mijn actie gaat vol tegen de geciteerde opmerking in.

En ook denk ik dat een groot deel van Nederland wel graag de keus wil maken voor de nieuwe premier.  Momenteel is het namelijk niet mogelijk om rechtstreeks te kiezen voor een premier. Het volk is alleen maar instaat om een premier aan te wijzen door te stemmen.

Daarbij komt dat we door een of andere clown die blunder, na blunder, na blunder, na blunder, na blunder, maakt een absurde situatie hebben in het ‘politieke landschap’. Nederland is toe aan rust en stabiliteit. Nederland wil een daadkrachtig leider, die sociaal, eerlijk, duidelijk is en zijn mannetje staat in het buitenland. Van de mogelijke lijsttrekkers is er maar een die in mijn ogen voldoet aan deze omschrijving, en dat is inderdaad Femke Halsema (Go Femke Go).

Maar inderdaad, de verkiezingen zullen dit jaar niet voldoende over inhoud gaan. Let maar op, Wilders (of hij er nou bij aanwezig is of niet), premierschap en moddergegooi zullen deze verkiezingscampagnes domineren. Helaas. Ik zou ook graag op standpunten en pricipes stemmen, maar zou iedereen dat doen is de kans groot dat we een onmogelijke coalitie gaan krijgen, die bij voorbaat al verdoemd is te mislukken.

Ik denk, en hoop toch wel, dat mensen deze verkiezingen tactisch gaan stemmen. Om zo een bepaalde coalitie af te dwingen. Nederland staat voor een tweesprong: Links of Rechts. En daar is Nederland zich best wel van bewust. Hoe je het wendt of keert. Die tweestrijd, het premierschap en de coalities zijn inzet van de debatten van de aankomende tijd…