Regels rondom privacy, soms ook een beetje dubbel

keyhole

Ik heb voor ons gezin de zorgverzekering geregeld, en betaal deze ook. Dus ik ben de verzekeringsnemer. Heel logisch tot zo ver. Mijn vrouw heeft dit jaar een aantal kosten gemaakt bij de apotheek, belachelijk duur, maar dat is een andere discussie.

Deze kosten worden netjes van het eigen risico in mindering gebracht, en daar werd ik netjes van op de hoogte gebracht. Maar de brief van OHRA, had ik niet zo goed gelezen en is een beetje onduidelijk, waardoor ik dacht dat het van mijn eigen risico zou worden afgeboekt. Na een telefoontje met een vriendelijke OHRA medewerkster was het snel duidelijk dat het om het eigen risico van mijn vrouw ging. Alleen mochten ze niet vertellen wat het nu precies is, vanwege de privacy van mijn vrouw.

En dat is nu, in mijn ogen erg dubbel. Ik mag betalen, en wordt door OHRA netjes op de hoogte gesteld dat ik moet betalen, maar mag niet weten waarvoor.

Gelukkig is mijn relatie goed, en weet ik waar deze kosten voor zijn. Maar dit kan dan toch ook in de brief, of stuur mij geen brief maar mijn vrouw als die privacy zo belangrijk is in dit geval.

Ik snap dat OHRA hier niet zoveel aan kan doen, omdat zij ook alleen maar de regels volgen. Maar ik blijf het vreemd vinden dat OHRA mij niet kan vertellen waar dat geld aan opgemaakt is, maar mij wel mag vertellen dat er geld is opgemaakt!