Roep van een Utrechter: Aleid, vertrek

Aleid Wolfsen

Geachte burgemeester, beste Aleid

Ik schrijf u in de hoop dat u wilt luisteren naar het Utrechtse volk. U heeft namelijk meermaals duidelijk gemaakt niet onze burgemeester te zijn of te willen zijn. U heeft heel duidelijk kenbaar gemaakt dat u daar zit voor uzelf, uw portemonnee en uw status.

Dit heeft u, ons Utrechters, laten merken door fout op fout op leugen te stapelen. Dit al vanaf het moment dat u aantrad. Laten we even alle gebeurtenissen samenvatten.

Vanaf het moment dat bekend werd dat we in Utrecht in 2007 een referendum kregen waarin we mochten kiezen voor u of uw PVDA collega Ralph Pans was u al in opspraak. Of in ieder geval uw benoeming. De Utrechters vonden dat we geen keuze kregen. U herinnert de actie “Lood om oud ijzer” vast nog wel.

Nog geen jaar later was u weer negatief in de belangstelling toen u op communistische wijze censuur pleegde door een oplage van  132.000 exemplaren van het huis-aan-huisblad “Ons Utrecht” heeft laten vernietigen. Omdat daar een artikel instond dat aantoonde dat u fraude heeft gepleegd. De fraudezaak is door het OM niet in behandeling genomen en daarmee is de fraude niet aangetoond. Maar uw overgaan tot censuur maakt u voor de Utrechters wel schuldig.

Wederom in 2009 kwam u in opspraak door buitensporige declaraties, omdat u blijkbaar vond dat wij Utrechters mee moesten betalen aan uw avondje uit in New York.

In 2010 heeft u laten zien dat u vindt dat u boven het “plebs” staat. U wilde namelijk naar de wereldtentoonstelling in Sjanghai, wat ik me nog wel kan voorstellen. Maar u vond het ook nog eens nodig om businessclass te vliegen. Dit terwijl de rest van de delegatie zonder morren in de Economy plaatsnam. Waarschijnlijk vond u dat u als burgemeester niet tussen het gewone volk thuishoorde, of niet?

En nog recentelijker in augustus 2011 was u weer niet zo slim bezig met de media. Blijkbaar heeft u geen vrienden in de media.

En dan nog de hele homo-zaak. Dat Utrecht niet zo trots is op de term Utrechtenaar wil nog niet zeggen dat Utrecht tegen homoseksuelen is. Een Homo is ook gewoon een inwoner van Utrecht die rustig en ongestoord moet kunnen wonen in onze stad. Blijkbaar vindt u van niet.

Al deze punten maken u een hele slechte burgervader. U dient niet boven het volk te staan, maar tussen het volk. Uw taak is opkomen voor de belangen van de Utrechters, waarbij u uw eigenbelangen op de tweede plaats plaatst. U heeft duidelijk aangetoond dit niet te willen, en uw eigenbelangen ver boven die van ons te plaatsen.

Daarom Aleid (mag ik Aleid zeggen) vind ik, en velen met mij, dat het tijd is dat u vertrekt. Wij willen een burgemeester die er voor ons is!

Met vriendelijke groet,

Mark Berck