ScheetGate om een teamuitje

Emile Roemer

Blijkbaar vindt de PVV fractie zichzelf belangrijker dan de democratie. Vandaag is namelijk bekend geworden dat de PVV gevraagd heeft de stemmingen uit te stellen. Dinsdag is altijd stemdag in Den Haag, maar toevallig ook de dag dat de PVV een teamuitje had gepland staan.

Vorige week hebben ze ook al een teamuitje gehad, en zijn de stemrondes ook  uitgesteld. Helaas was het teamuitje een tegenvaller, en moeten ze deze week weer op stap. Dus dachten ze dat heel de tweede kamer wel even wilde wachten op ze, en deden weer een verzoek tot uitstel.

Eigenlijk best belachelijk, dat de democratie stil wordt gelegd omdat er een paar op schoolreisje willen. En heel ernstig zelfs de voorzitter van de Tweede Kamer dit al eens heeft toegestaan, maar dit mag echt niet nog een keer gebeuren.

Roemer is gelukkig op gestaan en heeft heel duidelijk gemaakt dat een teamuitje geen reden is om de stemrondes uit te stellen. Hij zei:

“Afgelopen dinsdag werd het stemmen wel uitgesteld, maar wat mij betreft was dit eens, maar nooit weer. De Kamer stemt altijd op dinsdagen na het vragenuurtje en dat kunnen we niet voor elke scheet uitstellen. Een volgende keer heb ik misschien wel drie zieken in mijn fractie en dan wordt het stemmen toch ook niet uitgesteld?”

En extra leestip: de reacties bij de telegraaf en bij spitsnieuws zijn erg vermakelijk. Ze laten heel goed zien hoe sommige Nederlanders best wel heel erg hypocriet zijn.