Stekker uit Google Wave

Google Wave

Vandaag las ik op het Google Blog dat eind dit jaar de stekker uit Google Wave wordt gehaald. Het is jammer, maar begrijpelijk. Al vaker schreef ik hier over Wave, en ik ben nog steeds enthousiast. Maar de userbase is te klein om het zinnig te houden. Alle mijn vrienden en kennissen snappen weinig van Wave, dus heb ik niemand om mee te waven. Dit is denk ik vooral het probleem, er is te weinig gepusht door Google.

Ik zie Wave als een logisch vervolg op Email en IM. Voeg deze samen en je hebt Google Wave. Alleen is zoiets een succes als er genoeg bekenden het zelfde gebruiken. Nu kan ik dus in mijn eentje naar mijzelf Waven, wat best grappig is, maar gauw gaat vervelen.

Ik vind het in ieder geval erg jammer, maar Google heeft wel aangegeven delen van Google Wave te gaan hergebruiken. Daarbij zijn verschillende onderdelen Open Source, waardoor ze wellicht opduiken in andere projecten.

1 thought on “Stekker uit Google Wave

  1. Dit is zeker apart… Google heeft pas 2 maanden geleden Wave beschikbaar gemaakt voor het publiek. Daarvoor moest je een invite hebben.

    Ik kan nou niet zeggen dat Wave zijn kans heeft gehad.

    Geeft niets Mark.. dan blijven wij gewoon met z’n tweeen Waven.. en het is open source dus als de stekker eruit gaat dan draaien wij wel onze eigen Wave server.
    Power to the WAVE!!!

Comments are closed.