Stilzwijgend updaten Firefox. Niet zo slim!

Firefox_Logo

Vandaag zag ik her en der dat Firefox stilzwijgend gaat updaten. En dat is niet slim. Ongemerkt software bij mensen brengen is mijn inziens niet aan te raden. Zolang gebruikers nog niet goed snappen hoe internet werkt en hoe gevaarlijk sommige acties kunnen zijn, is het verstandig de gebruiker op zijn minst lastig te vallen met updates.

Een gemiddelde gebruiker heeft al amper een idee waar die mee bezig is. Iedereen is bekend met de “next-next-finish”-klikkers, en o-wat-gaaf-extra-emoticons.exe downloaders. Deze mensen, en dat is het grootste aantal denkt dat Internet, Hyves en Facebook totaal iets anders zijn. Deze mensen moeten worden opgeleid. Alleen maar om de algehele strijd tegen spammers/spyware/malware/etc./etc./etc. te kunnen winnen.

Nu ziet een gebruiker een melding, waarin in de meeste gevallen de worden update en security voorkomen. Dit zorgt voor bewustwording. Zou je dit niet meer zien, omdat het toch allemaal automatisch gaat, gaan gebruikers denken dat dat overal mee is.

Dus hopelijk wordt deze optie er snel weer uitgehaald. Het internet-klootjesvolk moet opgeleid worden. En software moet helpen. Maak gebruikers bewust van alle security-updates en leg ze uit waarom het zo belangrijk is!

1 thought on “Stilzwijgend updaten Firefox. Niet zo slim!

  1. Helemaal mee eens – ??????????????????????? ongelooflijk dom.… dan neem ik afscheid van deze eh… “browser?”… tja je weet dan gewoon ook niet meer wat het is.
    Binnensluizer, spyware, hacktool ?? En maar ratelen die PC… ‘wat doet ie nou ?’

Comments are closed.