Voorschotjes, SMSleningen… Woekerrentes?

woekerrente

Tegenwoordig kan je de TV niet aanslingeren, het internet bezoeken (zonder adblocker) en je komt ze overal tegen. De reclames voor de snelle flitsleningen. Allemaal zonder BKR controle, allemaal met een max-bedrag van 500 euro en een maximale looptijd van 30 dagen.

Maar wat zou hier op tegen zijn? Nou een aantal dingen. Al eerste de doelgroep. Dat zijn jongeren die net dat CD-tje willen kopen, maar geen Stufi meer over hebben. En de minder bedeelden die hiermee hopelijk nog eten kunnen kopen. Die worden lekker gemaakt met snel-geld. Immers, de reclames doen je beloven binnen tien minuten het op je rekening te storten.Sommigen noemen het zelfs reddingsgeld!

Maar er wordt niet zo heel duidelijk gemaakt wat het allemaal kost. En dat is schrikbarend. Rentes worden niet gevraagd, want dat mag niet. Dus rekenen ze behandelingskosten en die zijn fors.

Voor het lenen van honderd euro betaal je bij de meeste na 28 dagen tussen de 25 en 75 euro aan ‘kosten’.¬† Zou het rente zijn, dan praat je over een maandelijkse rente van 25% tot 75%. Absurd hoog. En o wee als je niet binnen de 30 dagen terugbetaald. Dan lopen de kosten waarschijnlijk de pan uit.

Dus wees gewaarschuwd, en ga geen flitslenigen aan. rood staan bij de bank is vele malen goedkoper  en sparen levert nog eens extra geld op ook!