Wat een schijterige mensen wonen er toch in dit land…

Verdacht koffertje

Vandaag was het weer eens zover. Treinen rond Tilburg reden niet, omdat iemand zijn bagage was vergeten. En zoals altijd: “112, alarmcentrale, wilt u politie, ambulance of de brandweer”. “Ja eeeh, er ligt hier een koffer in de trein bij Tilburg, volgens mij zit daar een bom in”. “Bom zegt u, de hulpdiensten zijn onderweg. Ga zo snel mogelijk van de koffer vandaan!”

Echt waar zijn we mee bezig, het lijkt wel of we tegenwoordig bang zijn voor alles wat maar onbeheerd is achtergelaten. Koffertjes, rugzakken, pakketjes… overal wordt de politie voor gebeld, want stel je voor, het zou kunnen ontploffen! Nou volgens mij is er nog nooit, maar dan ook echt nooit een bom gevonden in de trein. Dus waar zijn we bang voor.

Daarbij, het is vakantieperiode! Dan is het toch niet zo heel vreemd dat mensen hun bagage vergeten in de trein… Mensen hebben een reis achter de rug, lopen met 4 koffers en zijn moe. Tja, dan vergeet je weleens wat… Moet daar een hele politie-eenheid voor aantreden? Tuurlijk niet, in plaats van 112 bellen, bel je met “Gevonden Voorwerpen” van de NS, of zeg je tegen de conducteur dat iemand zijn koffer is vergeten. Dan neemt hij het voor je mee naar “Gevonden Voorwerpen”.

Hoe komt het toch dat we allemaal in onze broek schijten van angst als iemand zijn tas of koffer vergeet. Als er echt iemand een trein wil laten ontploffen, doet hij dat niet via een koffer of tas. Er zijn betere plekken om een bom in de trein te leggen… En dan de trein naar Tilburg. Lijkt mij nou niet echt een nuttig doelwit, of wel. Als je terrorist zou zijn, dan bombardeer je de trein naar Utrecht of Schiphol. Daar leg je tenminste een stuk infra mee plat.