Wat is er met de zon aan de hand?

De zon

Op meerdere websites lees ik berichten over de zon. Deze zou dood zijn, er zou een ijstijd aan kunnen komen, en nog veel meer doemscenario’s. Wat ik mis is een goede, duidelijke uitleg over wat er nu aan de hand kan zijn. Nou het heeft, voor zover ik het goed begrepen heb, te maken met de activiteit van de zon. De meesten weten wel dat de zon geregeld uitbarstingen heeft, maar niet dat dit in een cyclus te vangen is.

De zon heeft periodes van toegenomen activiteit (zoals zonnevlammen en zonnewind). Deze cyclus heeft een periode van ongeveer 11 jaar. Rond 2005 zou de activiteit van de zon moeten afnemen volgens deze cyclus, wat deze ook deed.

Maar na een rustige periode van ongeveer 5 maanden had de zon weer actiever moeten worden. Dat heeft hij niet gedaan. De zon is, volgens professor Kees de Jager, zo dood als een pier.En deze professor verwacht dat de zon weer actief wordt na ongeveer 50 jaar.

Ook heeft hij bewijs dat het in de 17e al eens eerder is voorgekomen. Toen was er ook een soort van mini-ijstijd. Dit kan hij aantonen door schilderijen, archieven, noordpool ijs metingen, etc. Wat hij wellicht met deze al zo interessante ontdekking, kan aantonen, is het tegenbewijs voor het broeikaseffect.

Oordeel zelf na aanleiding van dit interview met professor Kees de Jager: