Werktijdverlengen politie, maar wel onbetaald?

Ivo Opstelten

En weer een leuke proefballon van onze vriend Opstelten. Deze keer, klinkt het in eerste instantie als een heel goed idee. Hij stelt voor dat politiemensen verplicht met het openbaar vervoer in uniform hun woon/werkverkeer moeten afleggen.

Nu heeft dit idee een aantal haken en ogen. Ten eerste, het openbaar vervoer is niet altijd stipt op tijd, dus zullen er vele agenten te laat op hun werk komen. Maar Opstelten gaat een veel belangrijker punt voorbij.

Zodra een agent in uniform op straat verschijnt is hij aan het werk. Hij kan immers niet tegen een burger gaan roepen dat hij vrij is. Hij heeft zijn uniform toch aan, dus hij is in dienst. Ik als burger kan niet zien of hij onderweg naar huis is, of gewoon surveilleert in het OV.

Dit houdt in dat de agent dus daadwerkelijk aan het werk is, terwijl deze uren niet betaald zijn. Werktijdverlenging dus. Als agent zou ik dit niet zomaar accepteren. Je moet meer uren maken voor hetzelfde geld. Dat is verkapte salariskorting.

Dus Opstelten, leuk bedacht maar wil je dit goed uitvoeren gaat dit je fiks geld kosten. Dus welke linkse hobby moet gaan sneuvelen voor je ideetje. Stoppen met de linkse zorg, stoppen met de linkse trein (o nee, dan kan oom agent niet naar zijn werk), stoppen met de linkse ???

1 thought on “Werktijdverlengen politie, maar wel onbetaald?

  1. Het enige verschil is dat de burger oom agent nu ook als agent herkent. Elke BOA (buitengewoon opsporings ambtenaar) is feitelijk al 24/7 in dienst, zodra een agent in zijn vrije tijd bijvoorbeeld op straat of in de trein iets ziet gebeuren MOETEN ze namelijk ingrijpen. Staat zeg maar in de secundaire arbeidsvoorwaarden van de functieomschrijving. Wist je dat BOA’s op vertoon van politiepas al jarenlang gratis met het openbaar vervoer reizen? De chauffeur / conducteur weet dan ook direct dat er politie op zijn bus/trein zit.

Comments are closed.