Zat de politie fout in Hoek van Holland

SPOEDcover

Iedereen weet nog wel wat er vorig jaar heeft afgespeeld in Hoek van Holland, de zogenoemde ‘strandrellen’. Maar nu is de politie bezig met een mediacampagne om meer begrip te kweken voor de het ‘schieten van de politie’. De politie probeert duidelijk te maken dat het ‘schieten op de relschoppers’ noodzakelijk was.

Dat de politie hier in levensgevaar was, weten alleen de mensen die erbij zijn geweest. Of die schoten nodig waren, kan ik in ieder geval niet beoordelen. Maar de politie zat hier wel degelijk fout. Alleen niet de politiemensen op het strand.

Wie zat hier dan fout. Nou heel eenvoudig, de politie, gemeente en de organisatie van het feest. Volgens het ‘onderzoeksrapport‘ zijn er wel degelijk grote fouten gemaakt met het inschatten van benodigd personeel en bezoekersaantallen. Waardoor er te weinig politiekrachten aanwezig waren.

Hier hoor je nu weinig meer over, wat je nu hoort zijn vooral de persoonlijke verhalen. Ik denk zelf, als de politie juist had opgetreden dat er geen doden gevallen zouden zijn.

Maar nu, vooral op het nieuws, zie je een aantal politieagenten hun verhaal doen. En dat het allemaal wel heel erg levensbedreigend was. Hoe je het wendt of keert, dit is je werk. Dat het moeilijk kan zijn wist je van te voren. Ga dan ook niet in de media lopen zeuren dat je zo zielig bent.

Wederom, hier ligt de fout niet bij de individuele agenten, maar bij de organisatie. Deze is volgens mij bezig met het beperken van reputatieschade die is ontstaan na het falen van het politieapparaat. Het uitbrengen van het boek “Spoed assistentie Hoek van Holland”is een mooi voorbeeld van deze mediacampagne.

3 thoughts on “Zat de politie fout in Hoek van Holland

  1. Goh, heel vreemd dat er geen reacties staan zeg, wat een waardeloos stuk. Ik wens de agenten die daar ter plaatse zijn geweest het beste.

  2. Ik geloof dat je niet snap dat dat zo durft te zeggen. Dit zegt genoeg dat je praat als een kip zonder kop. Als er al fouten gemaakt zijn is dit een fout van de organisatie daar.Iedereen roept dat de politie fout was maar ik ben blij dat ik niet in hun schoenen stond. Verder zouden ze de suportersverenigingen moeten zuiveren van dit tuig immers hier ligt de oorzaak van het probleem. Dan zou het voetbal ook aantreekkelijker worden maar aangezien deze lui in deze clubs aardig anoniem kunnen blijven zal dit niet veranderen.

    • Ik zeg ook niet dat de politiemensen ter plekke fout zaten, maar de top, het management, de duur betaalde bobo’s. Die hadden veel meer politie inzet moeten regelen!

Comments are closed.