Zeg Hirsch Ballin, drie keer is scheepsrecht toch!!!

Ernst Hirsh Ballin

En daar is die weer onze grote vriend Ernst Hirsch Ballin. Drie post halen binnen een uurtje… Dat is knap 😉 Wat heeft hij nu weer gezegd, hoor ik je denken. Nou in hetzelfde document als in de vorige post zegt Ernst Hirsch Ballin het volgende:

De lijst van te blokkeren sites wordt momenteel samengesteld door het Particuliere Meldpunt Kinderporno op internet. Het aantal sites dat is opgenomen in de lijst is dan ook nog niet bekend.

Het feit dat deze lijst wordt samengesteld door een particuliere organisatie is niet zo ernstig. Totdat je verder leest. Daar geeft hij zelf aan geen inzage te hebben in de lijst. Kan ik hieruit concluderen dat het internetfilter beheerd wordt door een particuliere organisatie?

Dit hoop ik niet, want als dit echt zo is, bepaalt een kleine groep mensen wat wij allemaal mogen op internet, zonder dat hier een of andere democratische controle op is. Dit zou niet moeten kunnen. Vandaag ook dat of dit filter per direct ontmanteld moet worden, of deze lijst met gecensureerde pagina’s moet direct openbaar gemaakt en gehouden worden.