Datalek Ministerie van Justitie: Vragenlijst internetconsultatie

Datalek

En ja hoor, de overheid laat weer eens merken hoe goed ze met internet zijn. Ooit lang geleden heb ik gereageerd op een internetconsultatie. En nu werd ik samen met een twintigtal anderen uitgenodigd voor een korte enquĂȘte. Maar wat is nu het geval, en hoe weet ik dat er ongeveer een twintig andere deelnemers ook gevraagd zijn voor de vragenlijst?

Mevrouw P.M. Verhaak (mr. en drs.) (Ministerie van Justitie) heeft mij namelijk uitgenodigd via email. En met mij zeker een twintig andere gebruikers. Maar het gebruik van de BCC, of een direct mailtje was te veel moeite. Dus nu wordt ik geregeld lastig gevallen door meerdere van deze mensen met vragen over de vragenlijst (HOE MOEILIJK IS ZO’N GOOGLE SPREADSHEET IN TE VULLEN!!)

Op dit mailtje heb ik natuurlijk in eerste instantie mevrouw Verhaak aangesproken, en haar het volgende gevraagd:

Hartelijk dank voor het delen van mijn mailadres met vele anderen!

Mag ik uw thuisnummer, dan plaats ik die op mijn website. Of vind u dat niet prettig?

Hierop heeft ze mij op mijn mobiele nummer gebeld (die ze uit mijn email-handtekening heeft verkregen, dus ALU-hoedjes “die heeft ze niet uit een of andere vage database”). Helaas was ik niet in staat het telefoontje te beantwoorden en heeft ze netjes haar excuses aangeboden op mijn voicemail.

Maar waarom heeft het Ministerie van Justitie niet een protocol hiervoor, of een afdeling met ingehuurde consultants die haar konden wijzen op het BCC veld!