Filmpje van Wesley en Yolanthe

Sssst

Dit wordt geen post over de breuk, het vreemdgaan of iets dergelijks. Dat boeit mij dus totaal niet. Maar wat mij wel boeit, zijn de beelden van “het zoenende paar in de parkeergarage”. De kus en het stel kan mij gestolen worden, maar hoe komen deze beelden de wereld in en mag dat zomaar.

Zoals menigeen van jullie weet worden wij dagelijks meerdere malen gefilmd door beveiligingscamera’s. Op straat, in de winkel en dus ook in de parkeergarage. Deze beelden worden gemaakt onder het mom van veiligheid, maar blijkbaar is het toegestaan om deze beelden ook door te verkopen aan de media.

In mijn persoonlijke geval zal dit niet zo snel gebeuren, ik heb geen buitenvrouw, doe niet iets illegaals, of iets anders wat de media interessant zal vinden. Maar wat ik me afvraag, waarom komen deze beelden op RTL, waarom wordt er nergens vooraf gemeld dat je gefilmd wordt en deze beelden blijkbaar openbaar gemaakt mogen worden, en waarom wordt hier niet tegen opgetreden.

Graag heb ik jullie mening over dit verschijnsel. En dan bedoel ik niet over Yolanthe, Wesley of Jan, maar het vrijgeven van beelden die gemaakt worden t.b.v. onze “veiligheid”.

Update 20 mei 2009 11:15:

Volgens Geenstijl is het hele verhaal een hoax, maar dit doet niets af aan de vragen die ik heb. Geenstijl: De Voetbalvrouwen Viral van Wesley & Yolanthe

Update #2 20 mei 2009 15.00 :
Volgens spitsnieuws.nl (geenstijl dus) wordt het parkeerbedrijf vervolgd voor het vrijgeven van de beelden. De telegraaf en RTL worden vervolgd voor het uitzenden (publiek beschikbaar maken). Zie SpitsNieuws: RTL vervolgd om Yolanthe-beelden?

Update #3 5 juni 2009 10.30:
Antwoord van een jurist: http://security.nl…rabeelden_Yolanthe_laten_zien%3F.html

1 thought on “Filmpje van Wesley en Yolanthe

  1. Pingback: Daily News About Media

Comments are closed.