‘Heffing op internetaansluiting om kranten te steunen’

Kranten

Zoals te lezen is op de verschillende nieuwsbronnen heeft een commisie-Brinkman bedacht dat de internetgebruiker maar moet betalen voor de kranten. Het gaat slecht met de kranten en de journalistiek. Maar wat zijn de gedachtenkronkels van deze commisie om de internet gebruiker dit maar op te laten lossen???

Volgens mij is dit de normale marktwerking. Als de kranten wat te bieden hebben, komen er vanzelf abonnees bij. Het standaard verhaal van vraag en aanbod. Maar nee, deze commisie heeft bedacht dat de kranten een maatschappelijk nut hebben en maar geld moeten krijgen om inovatieve cross-platform initiatieven te ontplooien. Maar zou dit zomaar mogen? is dit eigenlijk geen concurentie vervalsing?

Stel ik, normale burger, geen krant, wil een leuk inovatief cross-platform multimedia toepassing ontwikkelen en exploiteren. Kan ik dan ook aanspraakmaken op deze ‘kranten’-heffing? Nee, want ik ben geen zielige ouder papieren media.

Volgens mij, moet er helemaal niets gebeuren. Valt er een krant om, dan is dat maar zo. Komt er een goed internet initiatief, dan kan dat op de traditionele manier betaald worden (aandeelhouders/investeerders zoeken). Zijn je ideeën goed, dan kan er best wel geld verdiend worden met internet. Er zijn legio voorbeelden van hoe het wel kan…

UPDATE (16.15): Goedzo meneer Plasterk – http://webwereld.nl/nieuws/60547/plasterk–geen-internetheffing.html

UPDATE 24-06: Goede fokke en sukke: http://www.foksuk.nl/…3006e758cfa.gif