Je kind naar school brengen in Zuilen!

Verboden te roken

Ja, dat Zuilen een Vogelaarwijk is, is al tijden bekend. Maar als je je kind naar school wil brengen kom je in een totaal andere wereld. En nee de ‘hoofddoekjes’ zijn niet het probleem… Het zijn de Sjonnies en Anita’s die nu hun Precilla’s en Danny’s komen droppen die het echte aso-gedrag vertonen…

En wat heeft die Mark nu weer te zeiken, hoor ik je al denken. Zijn het de scooters die in de weg staan, zijn het de pornoblonde kuifen waar die zich aan stoort. Of is het toch wat anders.

Ja het is wat anders. Zoals bij iedere school staat er altijd een groepje ouders gezellig te wezen voor de ingang van de school. Van zo’n 10 minuten voor de schoolbel, tot zeker een half uur daarna. En als het nu bij alleen maar kletsen bleef was er niets aan de hand. Maar. ze staan met zijn allen pontificaal voor de deur. Met een peuk! En die peuk is mijn probleem!

Ikzelf ben een roker, maar ik probeer mijn gerook zoveel mogelijk weg te houden van mijn en andermans kinderen. Zit ik in het park en mijn kinderen zijn aan het spelen wil ik best een peukie opsteken. Maar voor de deur van een school blijven hangen, onder een afdakje gaan roken is iets wat je niet doet!

Roken hoort gewoon niet op een schoolplein! De hele vloer ligt bezaait met peuken en de gang van de school ruikt naar een kroeg op zondagochtend. en daar moet je dan 4 keer per dag je kind doorheen zien te krijgen. Want aan de kant gaan doen ze ook niet. En o wee als je er wat van zegt. Tering! (om in hun termen te blijven)

En de school, die doet weinig. Ja het is nu een agendapunt voor de volgende vergadering. Hoezo agendapunt. Hier hoeft toch niet over overlegd te worden. Gewoon simpelweg het roken op het schoolterrein verbieden. En handhaven. Gewoon de congiërge er op af sturen. Heeft hij ook eens wat te doen!

2 thoughts on “Je kind naar school brengen in Zuilen!

  1. Daar gaat het nu om. Iedereen is bang om er iets van te zeggen. Gewoon verbieden. Al dat gepamper. Hetzelfde voor die hangjongeren. grenzen stellen en verder geen discussie. In Eindhoven zijn 2 kinderen uit huis geplaatst van 6 en 9 jaar wegens wangedrag vooral tegen ouderen. Hier zijn aan te pas gekomen, Jeugdzorg, politie, gemeente etc. Wat heeft al dat gepraat langs elkaar heen allemaal niet gekost???

    • Ik trek wel mijn bek open, maar ergerde mij enorm aan de reacties en de instelling van de school. Ik ben straks die zeikende ouder, maar ondertussen veranderd er niets…

      Dat heeft helemaal niets met Jeugdzorg, politie of gemeentes te maken. Het probleem is de egoïstische instelling van onze samenleving.

Comments are closed.